Uspješno održan "Sajam starih zanata i suvenira"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 05. kolovoza 2014. - 10:42
Autor: 

Sinoć je na prepunom Trgu Magnolije u Tivtu, u organizaciji Turističke organizacije Tivta i kompanije "Đoković" iz Danilovgrada, održan "Sajam starih zanata i suvenira" na kome je sudjelovalo oko pedesetak izlagača iz Crne Gore.

Na štandovima su bile izložene razne vrste nakita ručne izrade, grnčarija, mnogobrojni crnogorski suveniri, figurice, predmeti od suhog maslinovog drveta, sapuni, kreme, razni uporabni predmeti, ručno tkane stvari rađene na razboju, religijski rekviziti i drugo.

Osim predmeta i suvenira, posjetitelji su imali prilike vidjeti i kupiti prehrambene proizvode od organskih drenjina, sokove, džemove, kao i maslinovo ulje.

"Prvi put učestvujem na ovakvom sajmu, veoma sam zadovoljna posjećenošću i organizacijom", kazala je za naš Radio jedna od sudionica sajma, na čijem je štandu bio izložen unikatan nakit.
"Pravljenjem nakita bavim se tri godine. Student sam arhitekture i na drugoj godini sam počela praviti nakit iz hobija, ni ne sluteći da ću ga jednoga dana prodavati", dodaje ona.

Posjetitelje je zabavljala etno grupa "Zora", koja je izvodila poznate narodne pjesme iz Crne Gore i regiona, a uz pjesme Zdravka Đuranovića i Andrijane Božović neki su čak i zaplesali.

Više o tome u našoj foto-galeriji.