kolovoza 2015

Ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

U Vodicama je održan mimohod vatrogasaca u spomen na tragično preminule vatrogasce iz Šibenika, Vodica i Tisnoga, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vodice.

Kao i prethodne godine, mimohodu i posjetu otoka Kornati nazoćili su i vatrogasci službe zaštite i spašavanja grada Kotora.

U sjećanje na poginule vatrogasce iznad povorke preletio je kanader, a mimohod je svojim nastupom uveličala vatrogasna klapa DVD-Žrnovnica Sv. Florijan.

U Kotoru u dobrotskom naselju Sv. Vrača postavljeni su prvi stubovi solarne javne rasvjete iz donacije kineske Vlade.

Izvođač ovog posla je kineska firma "China solar lighting", a podizvođač je kotorski “Spinel”doo.

Zadatak kotorske firme je da izrade temelje, postave stub sa solarnim panelom, svjetiljku i automatiku.

Do sada je izvedeno deset stubova, kazao je za Skala radio Žarko Klikovac, tehnički direktor firme “Spinel”, vjerujući kako je kazao da će svakog dana postavljati 10 do 15 stubova u zavisnosti od terena i udaljenosti od skladišta stubova.

Centar za kulturu Tivat organizirat će „Veče dokumentarnog filma Radoslava Stanišića“ u Atriju ljetnikovca Buća 31. kolovoza (ponedjeljak) s početkom u 21 sat.

Ulaz je slobodan.

U okviru festivala „Purgatorije“, u organizaciji Instituta za dječju i omladinsku književnost – Podgorica i NVU Prijatelji Herceg Novi, sinoć je na Trgu kulture u Tivtu održana promocija monografije o stvaralaštvu Dragana Radulovića, crnogorskog pisca za djecu i novinara.

Večer je otvorila gimnazijalka Mia Zeković iz Dječjeg saveza Tivta recitirajući pjesmu „Odakle pjesma doputuje“, autora Dragana Radulovića.

Ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

Prateći sve evidentnije zahtjeve suvremenog  turističkog tržišta, kompanija Razvršje d.o.o. iz Podgorice renovirala je postojeći objekt na kotorskom raskrižju i preuredila ga u hotel Porto In u Kotoru, čije je svečano otvorenje zakazano za ponedjeljak 31.kolovoza s početkom u 19 sati.

Posljednjeg dana humanitarne akcije „Podijelimo, jer zajedno možemo više“, koju je Udruženje Roditelji ove godine organiziralo peti put, građani su donirali očuvanu odjeću i obuću i školski pribor za oko 100 obitelji  s 300 djece.

Osim toga, dio školskog pribora i odjeće, koji je doniran u Kotoru i Budvi bit će raspoređen još jednom dijelu obitelji  koje su na evidenciji Crvenog križa, koji je bio partner i ove godine. Akciji se priključila i kompanija „Donator“ koja je osigurala novu garderobu i obuću za 4 đaka, a dio pribora su donirali Domaća trgovina i Televizija Budva.

Ja bih spavala sa zastavom, tako je lijepo imati je opet, počela je Blanka Vlašić intervju nakon srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu s preskočenom visinom od 201 centimetra.

Sinoć je na Ljetnoj pozornici u Tivtu odigrana natjecateljska predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda pod nazivom „Razbijeni krčag“.

Zabavnu i nadasve slojevitu komediju, koja je jedna od najznačajnijih i najpopularnijih djela njemačkog romantizma, na sceni je prikazana s takvom svježinom i humorom da su brojni ljubitelji kazališta osjetili jednu pozitivnu energiju i svježinu tematiziranja jedne od tema koja je uvijek aktualna, a to je moć i pitanje kako ćemo ju iskoristiti.

Općina Tivat raspisala je drugi javni natječaj za raspodjelu preostalih sredstava za projekte NVO u 2015. godini. Nevladina udruga podnosi prijavu na natječaj na propisanom obrascu koji se može dobiti na pisarnici Općine Tivat. Natječaj je otvoren do 25. rujna, a bliže informacije mogu se dobiti u Sekretarijatu za upravu i društvene djelatnosti radnim danima od 8 do 11 sati.

Subota, 29. kolovoza 2015.

NVO "Naša akcija" u suradnji s Mjesnom zajednicom Muo je proteklog vikenda postavila “Malu biblioteku na otvorenom” Kotor na lokaciji Muo riva. Od donacije građana sakupljena je dovoljna količina knjiga za svaki uzrast da se ova mala bibliotekica može realizirati.

Stranice