Svjetski dan zaštite životne sredine

Emitirano: 
Utorak, 03. lipnja 2014.

U emisiji "Zeleno plava eko Boka"  ugostili smo PR  JP Morsko dobro , Jelenu Jelušić. Povod našeg razgovora su brojne  akcije uređenja obale crnogorskog primorja u susret turističkoj sezoni, koje je JP Morsko dobro tradicionalno  organizira, kao i obilježavanje Svjetskog dana zaštite životne sredine.

Već tradicionalno, JP Morsko dobro organizira  proslavu podizanja plave zastavice. Prošle godine, to međunarodno priznanje, koja dobijaju kupališta, koja ispune 32 vrlo stroga kriterija. Ove godine, 5. lipnja JP Morsko dobro također  organizira proslavu podizanja plave zastavice,  kada će predstavnici NVO „Eko“ zadužene za izbor kupališta, proglasiti kupališta koja su ove godine zavrijedila da se na njima viori plava zastavica - kazala je glasnogovornica JP Morsko dobro Jelena Jelušić za Radio Dux.

Svjetski dan zaštite životne sredine je godišnja manifestacija čiji je cilj  promoviranje  pozitivnog djelovanja i zaštita životne sredine. Aktivnosti u okviru Svjetskog dana zaštite životne sredine odvijaju se tijekom cijele godine, ali vrhunac dešavanja je 5.lipanj,  koji se obilježava u svim dijelovima svijeta.

Više poslušajte u našoj emisiji.