ZAVRŠENA VIŠENAMJENSKA SPORTSKO PLESNA DVORANA

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. veljače 2012. - 11:31
Autor: 

Obnova prve faze Doma kulture u Donjoj Lastvi, završena je renoviranjem višenamjenske velike dvorane sa binom izjavio za naš radio Zvonimir Deković predsjednik NVO Hrvatskae krovne zajednice "Dux Croatorum" iz Tivta. Svečano otvaranje višenamjenske dvorane Doma kulture „Josip Marković" zakazno je za 18. II. (subota) za kada je predviđen adekvatan program, izložba starih dokumenata vezanih za dom, izložba fotografija kako je dom nekada izgledao a kako danas, nastup klapa Moderato Cantabile, Jadran i Vazda Mladi.

U višenamjensakoj dvorani sa vježbanjem su odpočele mlade mažoretke MK „Modest" a uskoro počinju i ostali članovi sportskih i plesnih grupa. Finansiska sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđenja su od Fonda za manjine Crne Gore, Opštine Tivat, Hrvatske građanske inicijative, donacijama, dobrovoljnim radom pojedinaca aktivista Hrvatske krovne zajednice i mještana.

Prilikom posjete gradonačelnik Miodrag Kankaraš je obećao dodatnu finansijsku podporu lokalne uprave nastavku uredjenju Doma kulture u Donjoj Lastvi kako bi se nastavili radovi na završetku i druge faze. Komunalno preduzeća radi na uredjenu prilaza i hortikulturnom oplemenjivanju okoline doma koji je postao kompleks u kome se sada nalaze, Turist biro, Radio Dux, Hrvatska knjižnica i budući Hrvatsko kulturno informacioni centar.
"Naši planovi da objekat vratimo u potpunosti u funkciju sa razlačitim sadržajima kako bi stvorili jednu cjelinu koja će svakodnevno funkcionirati i u kojoj će se stalno nešto događati, počeli su se ostvarivati. Do sada smo uložili mnogo truda rada i oko 25.000 eura ali rezultati su vidljivi i veoma sam zadovoljan da smo uspjeli jedan potpuno ruiniran i zapušten prostor stavimo u funkciju i predamo na korištenje mladima." - kazao je Deković
Više možete pogledati u našoj foto galeriji.