KOTOR APSS

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 04. kolovoza 2012. - 11:34
Autor: 

Od danas počinje Kotor APSS, festivalski segment posvećen arhitekturi koji će do 14.kolovoza okupiti eminentna imena iz svijeta arhitekture, studente i sve zainteresirane tokom 10 dnevne radionice i velike konferencije pod nazivom „Crnogorski dani ORISA"
Na samom otvaranju u Starom zatvoru okupiće se 15 studenata arhitekture iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, a prvoga radioničarskog dana predavanja će održati programska direktorica Kotor APSS -a arh.Dijana Vučinić, arh.Branislav Gregović iz arhitektonskog studia GRAD i prof. Jovan Martinović, arheolog.

Do 13.kolovoza studenti će sa svojim mentorima promišljati o arhitekturi, a njihove radove ćemo vidjeti na završnoj prezentaciji „Open Prison Night". Prethodno, studenti će svoje radove braniti pred kritikom i stručnom javnošću.
Pored arh.Branislava Gregovića iz Studia "GRAD" mentori će biti eminentna imena iz svijeta arhitekture kao što su Idis Turato iz Hrvatske, Tadej Glažar iz Slovenije, Stefan Mader iz Švajsarske, SADAR+ VUGA arh,studia iz Slovenije, Sem Majer iz Švajjcarske, Sonja Radovic iz studija Sintesys I Anđelka Badnjar arh iz Crne Gore.