KOTOR PROSLAVIO 21. STUDENI DAN OSLOBOĐENJA

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 21. studenog 2010. - 19:02
Autor: 

Svečana sjednica Skupštine općine Kotor odrzana je danas Povodom 21. studenog dana oslobođenja grada u dvorani Centra za kulturu „Nikola Đurković". Među brojnim zvancama bili su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, članovi Vlade predstavnici diplomatskog kora, gradonacelnici susjednih općina, gosti iz Trogira kao i mnoge druge zvanice iz javnog, kulturnog, i politickog zivota Boke i Crne Gore. Prisutne je pozdravio predsjednik Skupštine dr. Nikola Konjević koji je, između ostalog, kazao: „Tradicionalne vrijednosti i način življenja u ovom gradu koji pamti milenijume, obavezuju i nas, kao sadašnje reprezente lokalne vlasti, kako da poštujemo civilizacijske domete ovoga kraja, tako i da unaprijedimo kvalitet života naših građana."

Marija Ćatović gradonacelnica Kotora je uputila sledecu cestitku: „Sugrađanima srdačno čestitam praznik sa željom da ga proslave ponosni na tradiciju svog grada, ali i zadovoljni našim zajedničkim rezultatima na poboljšanju ukupnog kvaliteta života u Kotoru.
Takođe, čestitke upućujem svima koji danas slave Aranđelovdan i Gospu od zdravlja. Simbolika tri praznika u jednom danu, koje proslavljamo u međusobnom razumijevanju i uvažavanju, odražava duh tolerancije i skladnog suživota, kao jednog od najvećih bogatstava civilizacijskog i kulturnog nasljeđa Kotora,"
Dodijeljene su nagrade „21. Novembar", a ovogodišnji dobitnici su Javno komunalno preduzeće Kotor, Mjesna zajednica Škaljari i Vaterpolo akademija „Kataro". Gradonacelnica Kotora nagradila je i najbolje studente sa Unuverziteta sa pomorstvo i turizam iz Kotora, Valentinu Mracevic i Radmilu Lazarevic.
Prikazan je i film o Kotoru, sto je aktuelna vlast napravila u poslednjem periodu za grad kao i sta namjerava uraditi.
Zanimljivo da niko iz opozicije nije prisustvovao svecanoj sjednici.
Gradonacelnica općine Kotor Marija Ćatović danas je na Trgu od oružja, povodom praznika „21. Novembra" tradicionalno učestvovala u kolu Bokeljske mornarice. Nakon svečanog raporta i predaje zastave Mornarici na čuvanje, gradonacelnica je položila vijenac na spomenik palim borcima u Parku slobode.
Dan općine Kotor obilježio je i mirni protest Beštija navijača Vaterolo kluba Primorac. Nezadovoljni odnosom lokalne uprave i države prema vaterpolo klubu koji se nalazi u teškoj finasijskoj situaciji, navijači su ispred ulaza u Stari grad istakli transparente na kojima je pisalo „Stranci u svom gradu" i „Sretan ti praznik grade - Beštije 86". Mirni protest se nastavio i na trgu prilikom tradicionalnog kola Bokeljske mornarice.
Audio: Marija Ćatović - Gradonačelnica Općine Kotor

Audio: Dr. Nikola Konjević - Predsjednik Skupštine

Audio: Marija Ćatović - Gradonačelnica Općine Kotor o opoziciji

Foto: Zoran Nikolić