KADETI PALUBE I ASISTENTI STROJA USKORO NA „LEONHARDT & BLUMBERG“ KOMPANIJI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 02. prosinca 2010. - 13:30
Autor: 

Kompanija „Azalea" iz Bijele koja obuhvata istoimeni trening centar za oobuku i agenciju za ukrcaj pomoraca, sklopila je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa renomiranom njemčakom brodarskom kompanijom „Leonhardt&Blumberg" iz Hamburga. Impresionirani radom „Azaleinih" instruktora koji su nedavno na Kiribatima obavili doobuku nastavnog osoblja Pomoraskog trening centra u Taravi odakle je inače, najveći dio niže posade njihovih brodova, Njemci su „Azalei" ponudili mogućnost da na kontejnerske brodove „Leonhardt&Blumberga" ukrcava naše pomorce, prvenstveno senior oficire palube i stroja.

„Leohnardt& Blumberg" osnovana je 1903 godine i trenutno raspolaže sa flotom od 54 kontejnerska i 4 broda-hladnjače, a u narudžbi kod raznih svjetskih brodogradilišta ima još 10 novih kontejnerskih brodova. Njihovi brodovi kapaciteta su od 1.000 do 4.500 TEU-a i najvećim dijelom su angažovani u dugoročnom čarteru za najveće svjetske kontejnerske brodare poput „Maersk Linea", „Hansa Shippinga", „CMA CGM", „ZIM-a" i drugih kompanija.
Za početak saardnje sa „Azaleom", „Leonhardt&Blumberg" će ukrcavati naše senior-oficire palube i stroja, ali je glavni aspekt ove poslovne saradnje namjera da se u najskorijoj budućnosti na njemačkoj kompaniji zapošljavaju i naši pomorski početnici – kadeti palube i asistenti stroja.
Siniša Luković
Audio: Kapetan Nenad Lazović - Iz emisije Neptun