"SUBRA" SLAVI 80 GODINA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. rujna 2012. - 12:01
Autor: 

Planinarski klub "Subra" koji su osnovali 1932. hercegnovski ljubitelji planinarenja sa kolegama iz Dubrovnika ovog vikenda obilježava 80 godina postojanja.
U čast jubileja planinari Subre će u foajeu dvorane Park 14. rujna (petak) u 18 sati otvoriti izložbu slika i fotografija, biće održana promocija knjige o kapetanu Angelu i aukcijska prodaja djela Vojsilava Kilibarde, Izabele Matoš, Nikole Ćurčina, Dragice Kosić i drugih. Klub će prikupljena sredstva darovati Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama iz Igala.

Planom proslave predviđeno je da tvrđava Španjola u petak od 21 čas bude pretvorena u planinarski kamp gdje će domaćini prirediti druženje uz zvuke gitare.
Članovi kluba i gosti u subotu će otvoriti novu planinarsku stazu Perov do-Malo Vratlo-Planinarski dom za Vratlom gdje će se noćiti, a u nedelju je planiran uspon na Subru, vrh po kojem je klub dobio ime.
Planinarski klub „Subra" broji 60 članova. „Noć punog mjeseca" i „Orjenski maraton" su manifestacije koje klub organizira duži niz godina. Osim planinarenja, klub njeguje alpinizam, speleologiju, slobodno penjanje i naravno bavi se markiranjem i održavanjem planinarskih staza u masivu Orjena.