13. ORJENSKI MARATON

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. svibnja 2012. - 12:24
Autor: 

Tradicionalni 13. Orijenski maraton će se održati u subotu i nedjelju, 26. i 27. svibnja 2012. godine. Organizator maratona Planinarski klub "Subra" iz Heceg-Novog. Iz kluba pozivaju sve zainteresirane, sportiste, rekreativce, pristalice zdravog zivota, zaljubljenike u prirodu da učestvuju u ovoj manifestaciji i da zajedno provedu vikend u prirodi, uzivajući u ljepotama Orjena. Osim za spremne planinare za maraton, pripremljen je i program za rekreativce.
SUBOTA 26. svibnja
Dom za Vratlom, 07:00 - start Maratonske trase. Dužina 27 km.Trasa je takmičarska i pogodna je za nadprosječno spremne planinare i atletičare.
Dom za Vratlom, 08:00 - start Planinarske trase.Trasa nije takmičarska i pogodna je za prosječne planinare.Prelazi se organizirano, sa vodičem.

Nedjelja 27. svibnja
Borići (ispred Doma Borići), 08:00 - start Rekreativne trase.Pješačenje novom stazom uz Malo Vratio do Žlijebske jame.Odmor u domu za Vratlom i povratak na Boriće.Trasa je pogodna za rekreativce i prelazi se organizirano sa vodičem. Za maloljetna lica je potreban pratilac.
Upisnina i noćenje u domu (vreća za spavanje ili posteljina neophodni) iznosi 3€ za sve učesnike.Posjetioci koji noće,a ne učestvuju ni u jednoj od navedenih trasa, plaćaju punu cijenu noćenja. Učešće u manifestaciji je na sopstvenu odgovornost.
Potvrdu učešća možete poslati na naš e-mail.facebook profil ili na brojeve telefona 069/430-070 i 068/110-150. Ako ste zainteresovani za dolazak bilo bi poželjno da to uradite zbog same organizacije i smještajnih kapaciteta objekta.lshrana iz ranca uz organiziran ručak za učesnike poslije maratona.
DOBRO NAM DOŠLI !!! Poručuju iz P.K "Subra"- www.pksubra.me