SUHOZID - RADIONICA TEHNIKE GRADNJE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 29. rujna 2012. - 0:23
Autor: 

Nevladina organizacija Expeditio iz Kotora organizira Radionicu i prezentaciju o tehnici gradnje suhozida. Radionica će biti održana u nedjelju, 30. rujna 2012, u periodu 10 -14 sati u maslinjaku u selu Tići na poluotoku Luštica.
Radionica će se odvijati kroz konkretni rad i vodiće je predstavnici organizacije „Dragodid" iz Hrvatske.
Istod dana, u nedjelju 30. rujna, nakon radionice biće održana i prezentacija za javnost o tehnici gradnje suhozida i o aktivnostima organizacije „Dragodid" na tom polju. Prezentacija će biti održana u 20 sati, u Galeriji solidarnosti, (Trg od brašna - pored palate Pima), u Starom gradu Kotoru.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju prezentaciji.
Projekt „Dragodid" je inicijativa fokusirana na proučavanje i primjenu tehnika, materijala i struktura narodnog i tradicijskog graditeljstva na kršu. Ishodište projekta je selo „Dragodid" na otoku Visu, a glavne aktivnosti su organizacija suhozidnih graditeljskih radionica i popularizacija suhozidne tehnike gradnje.
„Dragodid" je 2011. godine dobio nagradu Europa Nostra za kulturnu baštinu u kategoriji Edukacija, obuka i podizanje nivoa svijesti. Dodatne informacija o aktivnostima organizacije mogu se naći na portalu www.dragodid.org.
Ova aktivnost realizuje se u okviru dva projekta koje Expeditio realizira, CSEinHeritage - Uključivanje civilnog društva u očuvanje graditeljskog nasljeđa na području Zapadnog Balkana koji se implementira u okviru IPA programa Evropske komisije - Podrška partnerskim aktivnostima između organizacija na polju kulture; i Valorizacija ruralnog nasljeđa u Crnoj Gori koji je podržan od strane Hedaley Trust fondacije