U SUSRETU DANU EKOLOŠKIH POKRETA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. studenog 2012. - 11:18
Autor: 

U povodu 17.studenog Dana ekoloskih pokreta, gost emisije Zeleno - plava eko Boka bio je Aleksandar Perović, izvršni direktor Ekološkog pokreta NVO "Ozon".
Dan Ekoloskih pokreta se obiljezava sirom planete, kako je istakao Perovic, to je u sustini jedan dan kada bi cjelokupna svjetska javnost trebala da bude ukljucena u rad svih Ekoloskih pokreta. Prosla je 21. godina od kada je Crna Gora proglasena Ekoloskom drzavom, ali "Ozon" kao ekološka organizacija nije zadovoljna koliko su gradjani Crne Gore ukljuceni u rad ekoloških organizacija.

Povodom obiljezavanja dana Ekoloskih pokreta "Ozon" ce organizirati zanimljiva predavanja i prezentacije na temu ekologije u nekoliko gradova Crne Gore, a ujedno ce omoguciti i gradjanima da se učlane u neke od organizacija.
Ekoloski pokret "Ozon" je početkom devetog mjeseca usvojio tri strateska plana za naredne tri godine, koja se odnose na tri privredne oblasti, a to su: gradjanski - ekoloski servis, ekoloska edukacija i omasovljivanje ekoloskih pokreta.
Na pitanje, koliko je organizacija u Crnoj Gori koje se bave ekologijom i da li su dovoljno aktivne, Perovic je odgovorio: " Nikada ne moze biti dovoljno organizacija koje se bave zastitom zivotne sredine. Aktivno je samo par organozacija, kao sto su "Green Home" iz Podgorice, Centra za posmatranje ptica, "Expeditio" iz Kotora, Eko centar "Delfin".

Audio: Izvršni direktor Ozona Aleksandar Perović