LUKA KOTOR I MEDITERRANEAN SHIPPING COMPANY NASTAVLJAJU SURADNJU

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 07. veljače 2013. - 0:21
Autor: 

Predstavnik renomirane kompanije Mediterranean Shipping Company (MSC) kapetan Luigi Pastena (Luiđi Pastena) boravio je juče u radnoj posjeti Kotoru.
Radnim sastancima prisustvovali su dr Nikola Konjević, predsjednik Odbora direktora, izvršni direktor Vasiiije Kusovac i član Odbora dr Nikola Dragomanović, te uz kapetana Luiđija Pastenu i MSC lučki agent kapetan Radule Dragović. Dosadašnja saradnja ocijenjena je vrlo uspješnom, te je razgovarano o modalitetima produženja Ugovora o poslovnoj saradnji iz 2009. godine i u narednom periodu.

Za vrijeme radnog sastanka održana je video konferencija sa Upravom MSC kompanije u Ženevi sa kojom je postignut dogovor o elementima za produženje Ugovora o poslovnoj saradnji između Mediterranean Shipping Company i "Luka Kotor" AD.
Akcenat je stavljen na stvaranje tehničkih mogućnosti za vezivanje brodova treće generacije ove kompanije ("Divina" i "Fantasia") uz operativnu obalu kotorske luke. Iskazana je spremnost da se podrže Razvojni projekti Luke Kotor kako kroz doprinos optimizaciji tehničko-tehnoloških rješenja, tako i kroz izbor modela sufinansiranja. Obostrano su preuzete obaveze za razradu i opredijeljenje za najbolja rješenja, kako bi se stvorili uslovi za potpisivanje dugoročnog Ugovora o saradnji, tokom aprila mjeseca ove godine.
Predsjednica Opštine Kotor, Marija Ćatović, organizovala je prijem za kapetana Pastena, kojem su prisustvovali i predstavnici Luke Kotor. Tom prilikom je naglasila nacionalni značaj kotorske luke i podržala nastavak saradnje u interesu Kotora i Crne Gore.
Kapetan Pastena je, zahvaljujući na prijemu, istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, započetom 2008. godine, i rekao da čvrsto vjeruje da će "Luka Kotor" AD i MSC tehnički unaprijediti kotorsku luku i doprinijeti razvoju grada.
kaže se u sopštenju za javnost Luke Kotor.