PLEŠIMO PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 14. veljače 2013. - 11:05
Autor: 

Centra za žensko i mirovno obrazovanje „Anima" iz Kotora obratila se zvaničnim sopštenjem u kome se kaže - „Centar za žensko i mirovno obrazovanje ne pristaje da učestvuje u komercijalizaciji Sv.Valentina-dana zaljubljenih u državi u kojoj je stepen siromaštva zabrinjavajući, stepen naslija između muškaraca i žena se svakim danom intenzivira i „obogaćuje" novim formama nasilja, u obrazovnom sistemu se uče diskriminatorske prakse, a institucije sistema i dalje pokazuju svoju nespremnost da se sa nasiljem suoče.

Podržavamo svjetsku kampanju protiv nasilja nad ženama „Jedna milijarda ustaje", koju u Crnoj Gori organizuje „Sigurna ženska kuća" zajedno sa Organizacijom žena civilnog društva Crne Gore, Skupštinskog odbora za ravnopravnost polova te i UNDP-a. Danas u 14 sati na Trgu republike u Podgorici
Anima će ovom prilikom organizovati ples u Kući slobodne misli u Kavču u 19 sati i 30 minuta, a instruktorka plesa biće Dubravka Milivojević.
Ovo će biti uvod u Animine volonterske aktivnosti koje godinama organizuju za žene iz Kotora kroz koje ih osnažuje za ostvarivanje slobode".
Kampanju "Jedna milijarda ustaje" pokrenula je američka dramatičarka i scenaristkinja Eve Ensler, autorka drame "Vaginini monolozi".