KOTOR ART POD POKROVITELJSTVOM UNESCO

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 25. svibnja 2013. - 10:26
Autor: 

Međunarodni festival „Kotor Art", manifestacija od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, i ove godine, na inicijativu Ministarstva kulture Crne Gore, uz podršku Nacionalne komisije za UNESCO, dobio je pokroviteljstvo generalnog direktora UNESCO. Ovaj vid pokroviteljstva, koji se festivalu "Kotor Art" dodjeljuje u kontinuitetu od 2009. godine, predstavlja najveći oblik podrške ove Organizacije, a odnosi se na aktivnosti od izuzetnog internacionalnog značaja.
Donoseći odluku o pokroviteljstvu, generalni direktor UNESCO, Irina Bokova, u pismu ministru kulture, profesoru Branislavu Mićunoviću, istakla je:

"Drago mi je što će ovaj događaj okupiti umjetnike iz raznih zemalja kako bi se upoznali sa različitim umjetničkim formama i izrazima. Kao i tokom prethodnih izdanja Festivala u kojima je UNESCO učestvovao, ne samo da će se promovisati raznolikost kulturnih izraza, već će se i unaprijediti socijalna kohezija putem kreativnosti.
Prepoznajući usaglašenost ove manifestacije sa UNESCO prioritetima promocije kulturnih izraza i interkulturnog dijaloga, drago mi je da još jednom potvrdim UNESCO pokroviteljstvo".
Međunarodni festival „Kotor Art", već godinama prepoznatljiva odrednica kulturnog ljeta u regionu, održaće se tokom srpnja i kolovoza, okupljajući značajne stvaraoce nacionalne i međunarodne umjetničke scene.