FESTIVAL KOTORART DOBIO POKROVITELJSTVO UNESCO

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 26. svibnja 2012. - 12:41
Autor: 

Međunarodni festival KotorArt dobio je pokroviteljstvo organizacije UNECSO. Odluku o pokroviteljstvu donijela jegeneralna direktorica UNESCO Irina Bokova.
Donoseći odluku o pokroviteljstvu Irina Bokova uputila je pismo ministru kulture Crne Gore Branislavu Mićunoviću.
"Zadovoljstvo mije da primjetim da će različiti kulturni programi koji će se održati u Kotoru zbližiti umjetnike iz različitih zemalj a kroz raznovrsne umjetničke forme. Kao i prethodnih godina, festival će služiti ne samo snaženju različitih formi umjetničkih izraza, već i promovisanju prirodno i kuturno - istorijskogpodručja Kotora, UNESCO mjesta svjetske baštine.

Cijeneći daje ovaj događaj u skladu sa UNESCO prioritetima koji se odnose na promovisanje kulturnih izraza i interkulturnog dijaloga, zadovoljstvo mije da ponovo dodijelim pokroviteljstvo organizaciji festivala KotorArt" - navodi se, između ostalog, u pismu generalne direktorice organizacije UNESCO Irine Bokove.
Kao manifestacija od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, na inicijativu Ministarstva kulture Crne Gore i uz podršku Nacionalne komisije za UNESCO, KotorArt od 2009. godine uživa pokroviteljstvo generalnog di-rektora UNESCO. Pokroviteljstvo predstavlja najveći oblik podrške koju Organizacija dodjeljuje, a odnosi se na aktivnosti od izuzetnog internacional-nog značaja.
Međunarodni festival KotorArt, koji je već prepoznat na kulturnoj mapi regiona, tokom srpnja i kolovoza i ove godine okupiće u Kotoru značajna imena nacionalne i međunarodne umjetničke scene.
/Pobjeda/