"CRNOGORSKA PLOVIDBA"

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. travnja 2011. - 9:14
Autor: 

Dva handy size bulkcarriera koja se za pomorsku „Crnogorska plovidba" iz Kotora grade na navozima brodogradlišta Shanghai Shipyard u Kini, imaće ugradjene moderne siteme za ekološki tretman balastnih voda ozonom – potvrdjeno je Dux radiju u menadžmentu „Crnogorske plovidbe". Ugradnja sistema za tretman balastnih voda na ove brodove nosivosti po 35 hiljada tone je novina u odnosu na originalnu specifikaciju po kojoj su naručena dva broda za prevoz rasutog tereta nosivosti po 35 hiljada tona, a koji se za „Crnogorsku plovidbu" grade u Šangaju sredstvima kredita kineske Exim banke u ukupnom iznosu nešto manjem od 58 miliona dolara.
„Crnogorska plovidba" opredijelila se da odmah na početku, dok se brodovi još grade na kineskim navozima, u njih ugradi savremen sistem za tretman balastnih voda koji će, shodno propisima Medjunarodne pomorske organizacije IMO, biti obavezan za sve novogradnje koje na tržište stupaju od 2012 godine, a do 2017 mora se ugraditi i na sve ostale starije trgovačke brodove koji plove svjetskim morima. Ugradnja ovog sistema na dva nova bulkcarriera „Crnogorske plovidbe" je i doprinos te kompanije povećanju posrnulog ugleda naše pomorske zastave koja je lani dospjela na tzv. „Crnu listu" visokorizičnih pomorskih zastava zbog loših tehničkih karakteristika brodova u mejdunarodnoj plovidbi koji su vili zastavu Crne Gore.

Inače, u menadžmentu nove pomorske komapnije iz Kotora nam je saopšteno i da su oni predložili da njihov prvi novi brod koji će iz brodogradiliša u Šangaju biti isporučen do kraja godine, dobije ime „Kotor". Shodno propisima medjutim, zadnju riječ po tom pitanju imaće ministar pomorstva i saobraćaja u Vladi Crne Gore dr Andrija Lompar jer upravo starješina tog državnog organa odredjuje konačno ime nekog broda koji se po prvi put upisuje u domaći Registar trgovačkih brodova.
Pored ovih i drugih zanimljivih vijesti iz svjetskog pomorstva, u novom izdanju emisije o moru i pomorstvu „Neptun" na valovima Dux Radija, možete poslušati i kako se izradjuju drvene makete brodova o čemu smo razgovarali sa Draganom-Dragom Petrovićem, iskusnim brodomodelarom iz Tivta. Petrović je u svojoj karijeri brodomodelara dugoj preko 40 godina izradio 128 maketa brodova koji se osim u našoj zemlji, danas nalaze i u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Austriji, Češkoj i Njemačkoj.
Siniša Luković
Audio: Dragan Petrović brodomodelar

Audio: Zanimljivost  iz emisije Neptun