VANJSKA PROSLAVA SVETOG TRIPUNA 2014.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 07. veljače 2014. - 11:09
Autor: 

Grad Kotor i Kotorska biskupija u ponedjeljak su po 1205. put proslavili su svog zaštitnika a Vanjska proslava - i procesija Sv. Tripuna održati će se u nedjelju 9. veljače 2014. kada će u 9.20 odred podružnice Bokeljske mornarice Kotor sa kotorskom Gradskom glazbom ispred glavnih gradskih vrata dočekati odred mornara podružnice Tivat i Herceg Novi, kao i Gradsku glazbu Tivat.
U 9.40 ispred Doma Bokeljske mornarice formirat će se Glavni odred mornarice, koji će s gradskim glazbama Kotora i Tivta proći gradom do trga Sv.Tripuna. U 9.50 je raport Admiralu Bokeljske mornarice ispred katedrale i pozdravni plotun, a u 10 sati na trgu ispred katedrale-bazilike Mornarica će plesati kolo u čast Sv. Tripuna.

U 10,30 - Svečana pontifikalna Misa, koju će služiti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i mitropolita vrhbosanski.
Nakon svete Mise svečana procesija ulicama grada Kotora.
Kotorski biskup mons. Ilija Janjić za naše čitatelje i slušatelje pojasnio je Vanjsku proslavu Svetog Tripuna.
„Od jubilarne 2000.godine slavimo Vanjsku proslavu Svetog Tripuna. Osnovni razlog je procesija, koja se ne bi mogla sprovesti radnim danom, jer ne bi bila posjećena.
Ja se osobno zalažem da blagdan Svetog Tripuna bude i Dan grada Kotora. Nije važno kada ćemo slaviti važno je da slavimo. Nadam se da će naši vjernici u velikom broju doći na Vanjsku proslavu 9. veljače" – kazao je biskup Ilija Janjić.