„ORASCOM“ GRADI 94 ODSTO ZELENO

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 12. ožujka 2014. - 10:11
Autor: 

Predstavnici tivatske kompanije „Luštica Development" predstavili su projekat luksuznog resorta Luštica Bay u okviru prezentacije Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore na najvećem međunarodnom sajmu nekretnina „MIPIM 2014" koji je juče počeo u Kanu i traje do 14.ožujka.
„Ovom prilikom premijerno je predstavljen koncept „6/94" koji čini osnovu projekta Luštica Bay. Naime, od ukupne površine na kojoj će se ovaj turistički grad prostirati, samo 6% zemljišta od 690 hektara će biti iskorišćeno za izgradnju, dok će preostalih 94% površine činiti prirodni ambijent, sa planinarskim i biciklističkim stazama, profesionalnim golf igralištem kao i drugim sportskim terenima. Projekat Luštica Bay je zamišljen kao grad koji će ljubiteljima prirode moći da ponudi idealne uslove za život i uživanje u različitim sportskim aktivnostima, a da pritom sve prirodne karakteristike ovog poluostrva ostanu netaknute- saopšteno je juče tim povodom iz „Luštice Development", kćerke-firme egipatsko-švajcarskog konzorcijuma „Orascom".

Na Luštici se inače, na obali u zalivu Trašte, trenutno gradi prvih deset rezidencijalnih objekata sa 72 stana u sklopu tzv. marina naselja, a uskoro bi trebalo da počne i gradnja prve od dvije marine, vrijedne 45 miliona eura. Sve to, obećavaju iz „Orascoma", biće potpuno usklađeno sa netaknutim prirodnim okruženjem luštičkog poluostrva kako bi „Luštica Bay bio jedinstveno mjesto na kome će postojati sve ono što je neophodno za sadržajan život uz minimalno narušavanje prirode."
„Veoma smo ponosni na činjenicu da je prilikom rada na projektu Luštica Bay naša ideja bila upravo da se očuva prirodni ambijent. Uz poštovanje svih principa održivosti i ekoloških standarda, naši projektanti su osmislili koncept kakvim malo ko može da se pohvali u Europi."- kazao je juče Kolin Kingsmil, direktor prodaje i marketinga u „Luštica Developmentu".
U narednom periodu ta kompanija počeće kampanju u kojoj će javnosti predstaviti osnovnu ideju na kojoj se zasniva čitav projekat - „6/94".
S. L.