REGATOM I UPLOVLJAVANJEM MEGA JAHTE POČELA SEZONA

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 18. ožujka 2014. - 9:21
Autor: 

Posada iz Šibenika sa skiperom Teom Pisavolijem na čelu, zasluženo je trijumfirala na trećoj po redu Porto Montenegro Match race regati koja je minulog vikenda jedrena u akvatorijumu Tivatskog zaljiva. Šibenčani su bili dominatni, pa su izgubili samo jednu trku u dvobojskom jedrenju. Drugo mjesto osvojila je posada najuspješnijeg crnogorskog skipera, Aleksanda Saše Kekovića iz Herceg Novog, dok je trećeplasirana bila posada iz Švicarske, skipera Maksa Balija.
Treća Match Race regata u Porto Montenegru održana je od 14. do 16. ožujka, po izuzetno povoljnim vremenskim uvjetima. U dvobojskom jedrenju na brodovima klase BLU 26, natjecalo se 7 ekipa od po četiri člana posade.

Iako je bilo planirano da Match Race bude natjecanje regionalnog karaktera, prijavili su se i sudionici iz Švicarske i Engleske, kao i tim iz Jedriličarskog kluba „Val" iz Šibenika, te domaće posade iz Kotora, Tivta i Herceg Novog.
Vjetra je bilo dovoljno da se odjedri ukupno 52 meča, u 3 Round Robin-a. Rezultati ovih mečeva kvalificirali su timove za polufinale i finale koje se održalo u nedjelju.
Pobjednik ovog Match Race-a, osim novčane nagrade, dobio je pravo sudjelovanja na Internacionalnom Match Race-u, koji će se u Tivtu održati od 6. do 8. lipnja, također u organizaciji Porto Montenegro Jahting kluba.
I dok su Šibenčani i ostali sudionici match race-a preksinoć slavili pobjedu uz roštilj u Porto Montenegro Jaht Klubu, u tivatsku marinu uplovila je prva ovosezonska mega-jahta čime je i zvanično počela nova ljetnja nautička sezona u toj marini.
Na mulo 1 Porto Montenegra vezala se 65-metarska motorna jahta "Lady Lau" koja vije zastavu Kajmanskih otoka. Luksuzna jahta izgrađena 2010. u talijanskom brodogradilištu "Codecasa" u Vijaređu, trenutno se nudi na prodaju po cijeni od 44,9 milijuna eura, a u Porto Montenegru će se zadržati do kraja ove nedjelje.