Čestitke povodom blagdana Uskrsa

Time to read
2 minutes
Read so far

Subota, 15. travnja 2017. - 18:06
Autor: 

U ime Hrvatske građanske inicijative, i u svoje osobno ime, svim vjernicima rimokatoličke i pravoslavne vjeroispovijedi želim sretan Uskrs, najveći kršćanski blagdan, da ga provedu u zdravlju, radosti i obiteljskom zajedništvu.

,, Povodom Uskrsa, najvećega kršćanskog blagdana  koji simbolizira Božju i čovjekovu pobjedu nad smrću, grijehom i zlom te iznova  jača našu vjeru u vječni život i nadu u nove radosne početke , Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore upućuje   srdačne čestitke svim kršćanima,  sa željom da radost dolaska Uskrsa  podijele s najbližima, u zdravlju, obilju blagoslova i veselju.

Vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitamo Vaskrs  i  tradicionalno -  s "Hristos vaskrese!"

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore

 

Općinski odbor Hrvatske građanske inicijative Kotor čestita svim vjernicima  najveći kršćanski blagdan – Uskrs sa željom da u svima probudi mir, međusobno razumijevanje  i nadu za bolje sutra.

 

Povodom nadolazećih Uskrsnih blagdana  svim ljudima dobre volje  Hrvatsko kulturno društvo „Tomislav“ Kotor  upućuje najiskrenije čestitke.

 

Sretan  i   blagoslovljen Uskrs svim građanima katoličke i pravoslavne vjeroispovjesti želi  Hrvatsko građansko društvo Crne Gore.

 

Sretan Uskrs svim građanima Crne Gore želi Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, s direktorom Safetom Kurtagićem.

 

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, upućujem pravoslavnom i katoličkom sveštenstvu i vjernicima/ama najsrdačnije čestitke povodom Uskrsa, najvećeg  hrišćanskog praznika.

Budući da Uskrs slavi povratak u život Isusa Hrista, želim da svima koji ga proslavljaju donese novu nadu, spokoj, veće razumijevanje i poštovanje sebi bližnjeg, ali i opraštanje loših riječi, loših namjera i loših djela. Praznici poput ovog posebno ukazuju na potrebu da izbjegavamo podjele u cilju opšteg napretka naše zajedničke domovine Crne Gore.

Univerzalni karakter Uskrsa pruža nam priliku da se podsjetimo temeljnih vrijednosti, jer obilježavanje ovog najstarijeg hrišćanskog praznika proslavlja dokaz da su te vrijednosti osnova, ne samo vjere, nego i bogatog suživota u viševjerskoj i višenacionalnoj Crnoj Gori.

Dobri odnosi izmjeđu različitih vjera u Crnoj Gori traju vjekovima, njeguju se i unaprijeđuju. Hrišćani vjeruju da je svojim stradanjem Isus Hrist spasio čovječanstvo, pružio mu priliku da shvati dublje istine i zagleda se u sebe i svoj odraz, prepoznajući grehove i učeći da prašta. Svojom nesebičnom žrtvom, Hrist je naučio ljude kolika je veličina praštanja i ljubavi, ali i koliko pogubna može biti nesvjesnost.

Zato je jedna od glavnih poruka Uskrsa da, ako praštamo, pobijeđujemo sve zlo, nastavljamo noseći mir i sklad u sebi, poštujući univerzalne vrijednosti hrišćanstva. Želim da ovaj praznik proslavite u krugu svojih porodica, u sreći i blagostanju, i duhu međusobnog uvažavanja, ljubavi i mira.

MINISTAR

Mehmed Zenka

 

"Vjernici pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti ove godine, sa radošću, na isti datum proslavljaju uskrsnuće Isusovo, slaveći pobjedu života nad smrću. Zato svim dragim sugrađanima i sugrađankama koji slave, želim srećan ovaj veliki hrišćanski praznik, da ga proslave u porodičnom krugu u zdravlju, sreći i blagostanju, sa posebnim naglaskom na zajedništvo i svima nama svojstvenoj ujedinjenosti u različitostima".

Snežana Matijević, predsjednica Općine Tivat

 

"Svima vama koji u nedjelju slavite Vaskrs odnosno Uskrs, u ime Opštine Kotor i lično, upućujem najsrdačnije čestitke.Najveći hrišćanski praznik u nedjelju će zajedno proslaviti vjernici pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti, što nam svima pruža priliku da nastavimo dobru tradiciju vjekovnog skladnog suživota i međusobne tolerancije i poštovanja.Želim da nas predstojeći praznični dani podstaknu na jačanje povjerenja i razumijevanja, ne samo kao dijela naše bogate tradicije, već i temeljnih pretpostavki za razvoj zajedničke budućnosti na zdravim osnovama. Kao istinski simbol radosti života, neka vas veliki hriščanski praznik ispuni ljubavlju i vjerom u ljude. Nemjerljiv je značaj iskrene brige prema bližnjima, jer čineći dobro jedni drugima, pridržavamo se osnovnih hriščanskih vrijednosti koje oplemenjuju naš život. Sa željom da slavite u dobrom zdravlju, okruženi dragim ljudima, još jednom vam srdačno čestitam najveći hrišćanski praznik".

Vladimir Jokić, predsjednik Općine Kotor

 

Poštovanim slušateljicama, slušateljima i prijateljima Dux radija obje vjeroispovijedi želimo da najradosniji kršćanski praznik Uskrs provedu u miru, zdravlju i blagostanju u krugu svojih najmilijih.

Redakcija Dux radija