Dan energetske efikasnosti u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 02. ožujka 2017. - 9:05
Autor: 

Općina Tivat obilježit će 5. 3., kao Dan energetske efikasnosti. Program će  po prvi puta sadržati  niz aktivnosti i to od nedjelje, 5. 3.,  do utorka 7. marta. Općina Tivat će  program realizirati  uz potporu njemačke organizacije za međunarodnu suradnju – GIZ, a u suradnji s Ministarstvom ekonomije, tu je također UNDP,  NVO „Green Home“, NVO Biciklo.me i Fondacijom za promoviranje znanosti  PRONA.

Cilj manifestacije jeste unapređenje svijesti o značaju i potencijalima energetske efikasnosti, a sve pod sloganom „Osvijesti se – budi efikasan“. U realizaciju ambicioznog trodnevnog programa bit će uključen značajan broj učesnika različitih starosnih i interesnih grupa.

U nedjelju, 5. 3., na gradskoj rivi Pine u Tivtu s početkom u 10 sati, učenici tivatskih osnovnih škola izložit će svoje radove i prezentirati  unikatne rukotvorine na temu energetskog osvješćivanja. Istovremeno će se građanima dijeliti štedne sijalice, a bit će organizirana  i promotivna biciklistička vožnja gradom i to od 12.15. do 12.45h, u suradnji s NVO Biciklo.me iz Podgorice i NVO Staza iz Tivta, Nakon promotivne vožnje, u 13h, bit će upriličeno prikazivanje dokumentarnog filma „Bicikli pričaju priče“, u Multimedijalnoj dvorani Općine. Ulaz na projekciju filma je slobodan.

Konferencija na temu energetske efikasnosti bit će organizirana u ponedjeljak, 6. 3., u Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat, s početkom u 11 sati. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Ministarstva ekonomije, GIZ-a, UNDP-a i NVO „Green Home“. Između ostalih prisutnima će se obratiti i predsjednica  Općine Tivatdr. Snežana Matijević. U holu ispred Multimedijalne dvorane bit će upriličen izložbeno-edukativni događaj, na kojem će se predstaviti izlagači – nekoliko crnogorskih kompanija koje promoviraju energetsku efikasnost uz potporu  Fondacije za promoviranje znanosti  PRONA, ali i učenici SMŠ „Mladost“ iz Tivta, sa svojim patentima.

Ova trodnevna manifestacija završit će se u utorak, 7. 3.,projekcijama serijala „Energetska efikasnost nije mogućnost – ona je moć“, u Multimedijalnoj dvorani Općine  Tivat, u 10 i  u 11 sati.  Serijal je produciran od strane GIZ-a u partnerstvu s Ministarstvom ekonomije. Ulaz na projekcije je slobodan.

U slučaju lošeg vremena dio manifestacije koji je planiran na otvorenom (nedjelja, 5.3.2017.) će biti odložen za naknadno dogovoreni termin.

Iz Općine  pozivaju sve zainteresirane građane da sudjeluju  u ovogodišnjem obilježavanju Svjetskog dana energetske efikasnosti u Tivtu.