Ekonomsko osnaživanje žena u Općini Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. studenog 2015. - 8:53
Autor: 

U organizaciji Općine Tivat i uz potporu OSCE Misije u Crnoj Gori i tivatskog Biroa rada, u petak i subotu 5. i 6. studenog bit će održana dvodnevna obuka žena za Ekonomsko osnaživanje kroz poticaj ženskog poduzetništva, u prostorijama Centra za obuke (zgrada Stare Općine).
Ekonomsko osnaživanje žena predstavlja osnovu jačanja njihove uloge u društvu i put ka održivom ekonomskom razvoju. Ekonomska samostalnost žena je ključ njihove sveukupne ravnopravnosti. Ovo je predviđena aktivnost iz tivatskog Lokalnog plana za postizanje rodne ravnopravnosti koju je podržala OSCE Misija u Crnoj Gori. Seminar će pohađati 15-ak sudionica koje se nalaze na evidenciji Biroa rada ili su kroz različite obuke pokazale zainteresiranost za ovu edukaciju.
Programom je predviđena edukacija i stručna podrška ženama koje žele da započnu posao ili da ga unaprijede, povećaju nivo znanja, vještina i broj kontakata neophodnih za uspješno bavljenje poduzetništvom. Seminare će im održati iskusni i eminentni stručnjaci iz ove oblasti, na kojem će moći razraditi svoje biznis ideje, tehnike prikupljanja ideja, steći informacije o registraciji privrednog društva, elementima financijskog plana privrednog društva.