HGI odgovorio URI - prije traktora došli su tenkovi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. kolovoza 2022. - 11:26
Autor: 

O pogubnosti politike koja je dovela do Vojno redarstvene akcije Oluja najbolje je da gospoda iz Ure pitaju Aleksandra Vučića, ako ga skoro vide. On je pravi reprezent tragične politike koja je došla tenkovima, a danas manipulira s nesretnim narodom koji je, po naređenju milicajca Mileta Martića, otišao traktorima. To je politika "carstva nebeskog" i onih koji su se za njega "opredelili", a zapravo se radi o carstvu zemaljskom, o granicama Karlovac - Karlobag - Virovitica i izlasku na toplo crnogorsko more. Politika koja je oslobađala Hrvatsku od Hrvata, a danas bi Crnu Goru od Crnogoraca, ne žali za žrtvama i ratovima, već za porazima. 

Da se, nakon pet godina maltretiranja i iživljavanja nad nesrpskim stanovništvom, Hrvatska nije obranila upravo od takve politike, danas bi se mučila s otvorenim balkanima i s temeljnim ugovorima.

Crna Gora i Republika Hrvatska su dvije prijateljske države. Tako će i ostati, usprkos Urinim i sličnim interpretacijama prošlosti koje gubitnika ne smiju podsjećati na njegov poraz.

 

Adrijan Vuksanović,

predsjednik Hrvatske građanske inicijative