Humanost kao glavni pokretač svega

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 29. prosinca 2015. - 10:46
Autor: 

U Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu sinoć je  otvorena izložba „Naših 25 godina“, Organizacije žena Tivta. Na početku večeri nazočne je u ime Centra za kulturu pozdravio Neven Staničić,  koji je izrazio izuzetno zadovoljstvo što se  upravo ovom izložbom završava jedan kulturni krug u ovoj godini.

Predsjednica  Organizacije žena Tivta Blaženka Vučurović je istakla: “ Naših 25 godina je radilo za večerašnje okupljanje. Tako smo nazvale ovaj naš susret, a to znači da mi taman toliko postojimo kao organizacija, družimo se i djelujemo“.

Gospođa Vučurović  se  osvrnula na period prije njih tj. na djelovanje žena tridesetih godina prošlog stoljeća. „ Mi smo bili prva konstituisana Organizacija žena u Crnoj Gori, koja je djelovala samostalno pod nazivom Udruženje žena Tivta, a 1999. godine postajemo NVO. Osjećam potrebu da kažem da institicija Organizacije žena nije počela od nas, nego mi nastavljamo tradiciju i želim da odam priznanje i poštovanje svim divnim ženama kojima je humanost bila zvijezda vodilja u radu. Tako je i danas. Naša Organizacija osnovana je s ciljem da okuplja žena s a područja tivatske Opštine  radi humanitarnog rada, druženja, brige o zdravstvenom i kulturnom uzdizanju te pravilnog shvatanja mjesta i uloge žena u današnjem društvu. Jezgro Organizacije čine žene koje se druže već mnogo godina“.

Predsjednica se osvrnula na brojne akcije, projekte, manifestacije, kao i  humanost koja uvijek prati sve što Organizacija žena radi. Izrazila je žaljenje zbog nemogućnosti da se ostane u prostoru su žene do sada funkcionirale. Njihov trud je zaista teško ne podržati i ne prepoznati vrijednosti koje predstavljaju.

Također je  izrazila izuzetnu zahvalnost  svima koji su pomogli i pomažu Organizaciji i prepoznaju  ono što predstavljaju i rade, jer humanost nikada nije i ne može gubiti na vrijednosti.

Sponzori izložbe bili  su: Centar za kulturu Tivat , Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska partija socijalista.