Izjava ministrice Vučinović povodom poboljšanja izbornog zakonodavstva

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 05. listopada 2018. - 11:35
Autor: 

Na jučer održanom sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore  Ivana Brajovića s predstavnicima političkih partija koje imaju poslanike u  26. sazivu Skupštine, uz prisustvo drugih članova Kolegija, bilo je riječi o formiranju skupštinskog tijela koje će se baviti unaprjeđenjem izbornog zakonodavstva.

Predsjednik Skupštine je predstavnike političkih partija upoznao s dosadašnjim aktivnostima, prijedlozima i inicijativama poslaničkih klubova koji se odnose na pripremu za poboljšanje izbornog ambijenta. Prisutni su razgovarali o ključnim pretpostavkama za dobivanje najboljih mogućih rješenja koja će biti implementirana u izborno zakonodavstvo i primijenjena u narednim izbornim ciklusima.

Dogovoreno je da prijedlozi jučer prisutnih predstavnika političkih partija budu i formalno dostavljeni, kako bi bili razmotreni na Kolegiju predsjednika, a da klubovi  poslanika delegiraju članove koji će raditi na pripremi donošenja Odluke o formiranju skupštinskog tijela za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva. Sastanku je nazočila ministrica u Vladi Crne Gore i predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović.