Izložba triju akademskih slikarica u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 24. kolovoza 2021. - 12:48
Autor: 

Grupna izložba radova akademskih slikarica Gordane Trebješanin, Nine Vukčević i Maše Jovović bit će otvorena u četvrtak, 26. 8., u Muzeju i galeriji Tivat s početkom u 21 sat.

Izložba je zamišljena kao predstavljanje dijela opusa tri umjetnice nastalog u periodu njihovog intenzivnog druženja i razmišljanja na slične teme. Na izložbi će biti izložene slike, crteži i skulpture (jedne od umjetnica) malog formata .

Gordana Trebješanin, rođena  je 1979. godine.  Akademiju likovnih umjetnosti završila na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića. Magistarske studije završila na istoj akademiji u klasi prof. Branislava Sekulića. Članica je ULUCG OD 2002. godine. Imala je 11 samostalnih i više grupnih izložbi. Živi i radi u Podgorici.

Ivana Ćupić, izlaže i stvara pod imenom Nina Vukčević, rođena 2.8.1976. godine u Baru, Crna Gora. Diplomirala na Fakultetu Likovnih umjetnosti na Cetinju 2003 god., magistrirala 2010 god. na slikarskom odsjeku u klasi profesora Branislava Sekulića. Član udruženja umjetnika Crne Gore od 2003 god. Radi kao profesor Likovne kulture i vizualnih umjetnosti u Gimnaziji ,,Slobodan Škerović”. Imala je preko desetak kako samostalnih tako i grupnih  izložbi.

Maša Jovović, rođena je u Podgorici 1979. godine. Akademiju likovnih umjetnosti (odsjek slikarstvo) završila je u Trebinju u klasi prof. Marka Musovića. Magistarske studije (smjer: Istorija kulture i istorijska antropologija) završila je na Istorijskom institutu u Podgorici. Članica je ULUCG od 2007. Živi i radi u PG.

Izložbu će svečano otvoriti povjesničarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić na platou ispred galerije.

„Ovom prilikom napominjemo posjetice da su od 21. avgusta, propisane nove epidemiološke mjere IZJZCG po kojima su u obavezi da posjeduju i na zahtjev ovlašćenog lica pokažu jednu od sljedećih potvrda:

• potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili vakcinaciji jednom dozom vakcine protiv kovida-19;

• potvrdu o negativnom PCR test na koronavirus, koji nije stariji od 72 sata;

• potvrdu da je osoba preboljela kovid-19 (u periodu ne kraćem od 14 i ne dužem od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa);

• potvrdu o negativnom brzom antigenskom testu na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati“- poručuju organizatori.