Ministarstvo kulture Crne Gore podržalo projekte Kulturnog centra u okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 16. siječnja 2018. - 8:46
Autor: 

U okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu Ministarstvo kulture Crne Gore je Javnoj ustanovi Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor odobrilo dva projekta, u ukupnom iznosu od 6.000,00€. Projekti koji su podržani su ''Bokeljska noć'' u iznosu od 5.000,00€ i ‘’Stručno usavršavanje bibliotekara za rad u  platformi COBISS3'' u iznosu od 1.000,00€.

Realizacijom  projekta ''Bokeljska noć'' Ministarstvo kulture Crne Gore će sufinancirati ovu jedinstvenu manifestaciju, koja predstavlja nematerijalno kulturno dobro od nacionalnog značaja. Projekt ’’Stručno usavršavanje bibliotekara za rad u  platformi COBISS3'' podrazumijeva stručnu edukaciju bibliotekara Gradske biblioteke i čitaonice Kotor za rad u platformi COBISS3, tj. pohađanje tečajeva  COBISS/Fond serijske publikacije i COBISS3 / Napredni.

„Realizacijom ovog projekta  bićemo u mogućnosti da korisnicima Biblioteke pružimo uslugu pretraživanja elektronskog kataloga serijskih publikacija i personalnih bibliografija naučnika i istraživača".