Novi režim prometa kao mjera rasterećenja gužvi

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 24. prosinca 2019. - 11:05
Autor: 

 Na inicijativu TO Tivat kao glavnog organizatora programa “Zimska bajka 2020.”, održan je sastanak predstavnika svih gradskih službi relevantnih u finalnoj fazi pripreme glavnog novogodišnjeg programa. Predstavnici DOO Komunalno Tivat, MUP-OB Tivat, Komunalne inspekcije i policije, Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Direkcije za investicije, taksi i Udruženja ugostitelja  te Službe obezbjeđenja i Službe zaštite i spašavanja razmatrali su odluke o izmjeni radnog vremena za ugostitelje tijekom praznika, režim prometa  te punktove za pripadnike OB Tivat i komunalnu policiju.

U prisustvu predsjednika Općine dr. Siniše Kusovca, razmatran je novi režim prometa , koji će važiti od srijede, 25. 12.,  u ulici Njegoševa, od KLM -a do spajanja s Istarskom (pored stadiona Arsenala). Režim prometa u ovoj, inače jednosmjernoj ulici, do daljnjeg će biti dozvoljen u oba smjera. Regulacija prometa  na ovaj način, rezultat je očekivanog značajnog priliva gostiju tijekom praznika, kao i zbog radova na izgradnji kružnog toka kod stare općine.

Dogovoreno je obilježavanje dva glavna ulaza u centar grada - od pravca magistralnog puta ka pravcu pošte, i glavnog magistralnog puta pored Doma zdravlja s ulazom u Đačku ulicu.

S predstavnicima MUP-a su dogovoreni punktovi na kojima će biti prisutni predstavnici policije kao i komunalne policije, koji će raspolagati informativnim flajerima za goste, sa skicama za lakšu orijentaciju i informacijama o raspoloživim parking prostorima u užem centru grada, kako bi se izbjegla saobraćajna začepljenja.

Taksi službama je sugerirano da kreiraju red u Arsenalskoj ulici i klijente prevoze kroz Porto Montenegro praveći na taj način najbližu konekciju s glavnim magistralnim putem.

"S obzirom da u narednim danima očekujemo veći priliv gostiju iz susjednih gradova apelujemo kao i prethodnih godina da sugrađani ne koriste motorna vozila već da do rive dolaze pješke. Za sada su najave jako dobre od 28.12. do 3.1.2020., kada je u pitanju hotelski, a privatni smještaj naročito" -  ističu iz TO Tivat.