Obilježen blagdan Gospe od Anđela

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 02. kolovoza 2022. - 9:14
Autor: 

Povodom blagdana Gospe od Anđela danas je u istoimenoj crkvi održana sveta misa.

Misu je predvodio don Dražen Kraljić, koji se obratio vjernicima: „ O nama samima ovisi naše spasenje, jer Bog nas je sam stvorio, ali nas bez nas samih ne može spasiti. I, ovisno o tome kako smo živjeli, kako smo se ponašali, i, najvažnije u kakvom smo stanju otišli s ovoga svijeta. U stanju naše duše. To je ono čime određujemo našu vječnost i našu budućnost u ovome svijetu“.

Don Dražen se osvrnuo na svakodnevnu borbu dobra i zla te  rekao da nas Gospodin uvijek štiti, koliko god teško bilo.

„Ovaj blagdan, između ostalog, ima i  svoju povijesnu pozadinu, vezan je uz Sv. Franja Asiškog“ – kazao je don Dražen te podsjetio da posljedice grijeha uvijek postoje, ali ukoliko se iskreno kajemo, u srcu, Bog nam oprašta i razumije: „ Božje milosrđe je veliko“.

Također nas podsjeća na ljubav i milost Nebeske Majke te potrebu da svakoga dana budemo zahvalni na svemu što nam je pruženo, kao i da molimo našeg Anđela čuvara da nas čuva.

Don Srećko Majić je  izrazio zahvalnost don Željku Paskoviću  i don Draženu, kao i svima koji su došli na svetu misu. Osvrnuo se na čovjekove  duhovne potrebe:“ Ako nam je duh jak, onda ćemo i ovozemaljske poteškoće, križeve, lakše svladavati i preko njih prelaziti. Neka Djevica Marija, Gospa od Anđela, bude zagovornica, zaštitnica, čuvarica, u našoj kršćanskoj vjeri, u našem kršćanskom   putu i po njezinom zagovoru, neka nas njezin sin uvede i nagradi životom u Nebesima “.