Objavljen nagradni fond za prestižnu regatu “Tisuću otoka ”

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 28. srpnja 2015. - 8:40
Autor: 

Jahting klub Porto Montenegro i JK SCOR Rijeka, organizatori prestižne offshore regate Hiljadu ostrva/Tisuću otoka (Thousand Islands Race) u klasi ORC i MOCRA, objavili su i nagradni fond za ovu godinu – pobjednik dobiva vez u marini Porto Montenegro u vrijednosti od 5.000 eura . Nagrada koju dodjeljuje marina Porto Montenegro može se iskoristiti u periodu od rujna 2015. do rujna 2016. godine.

Za manje od dva mjeseca od ove jedriličarke trke koja će biti održana u periodu od 17. do 27. rujna, dolazak je potvrdilo preko 18 skipera s jedrilicama iz Austrije, Čilea, Hrvatske, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore, čime se još jednom potvrđuje da ova regata i godine u godinu uspješno gradi prestižni međunarodni imidž.

Regata se jedri u dvije etape. Prva počinje  u Rijeci i prolazi među više od 1000 jadranskih otoka, pri čemu jedrilice za sobom ostavljaju otoke: Unije, Susak, Premudu, Kornat, Vis, Lastovo i Svetog Andriju, kako bi došle do cilja nakon 277 nautičkih milja ispred marine Porto Montenegro. Druga etapa jedri se na istom kursu u  povratnom smjeru, 24. Srujna  uz slikovite pejzaže hrvatskih otoka  i luksuznih jedriličarskih odredišta. 

Svi ljubitelji jedrenja zasigurno se sjećaju impresivnog prošlogodišnjeg pobjednika, 30-metarske Esimit Europe 2, jedne od najbržih i tehnološki najnaprednijih jedrilica na svijetu, koja postiže maksimalnu brzinu preko 38 čvorova. Dosadašnji rekord za prvu fazu jedrenja od Rijeke do Porta Montenegra je postavio mađarski Wild Joe -  28 sat, 41minut i 06 sekundi, a za drugu fazu je prošlogodišnja pobjednica, s brzinom od  37H 17m 57S.