Održan 41. Riječki karneval

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 12. veljače 2024. - 9:51
Autor: 

Skoro deset tisuća karnevalista, u 93 grupe, prolazili su jučer centrom Rijeke na velikoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci 41. Riječkog karnevala. Većina karnevalskih grupa su iz Hrvatske, ali tu je bilo i 12 inozemnih grupa iz Crne Gore, Italije, Slovenije, Mađarske, Kine, Sjeverne Makedonije i Indije, koje prezentiraju svoju tradiciju i običaje.
Međunarodna karnevalska povorka kruna je karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.
U karnevalskoj povorci sudjelovale su se grupe iz Budve i Herceg Novog, a ovoj velikoj maškaranoj fešti nazočili su i predsjednica Budvanskog karnevala i FECC-a Crna Gora Marija Pjerotić i Kapo Kotorskog karnevala Luka Knezović.
Za Međunarodnu karnevalsku povorku akreditirano je gotovo stotinjak novinara, što daje garanciju da će lijepa slika Riječkog karnevala otići po cijelom svijetu.