Posjet kineskog izaslanstva Općini Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 29. srpnja 2016. - 10:30
Autor: 

Jučer  je u Općini  Kotor priređen prijem za predstavnike Kina Medike – ogranka  bolnice tradicionalne kineske medicine iz grada Chengdu, provincija Sechuan. Izaslanstvo liječnika  iz Kine predvodila je direktorica Kina Medike gospođa Zhang Yali.

Kina Medika je službeno registrirana u Podgorici 2013. godine kao „Ambulanta interne medicine“, a od 2016. godine je „Specijalistička ambulanta fizijatrije“. U ime Općine  Kotor, sastanku su prisustvovali potpredsjednici Branko Nedović i Tvrtko Crepulja, menadžer Srđan Dragomanović, koordinatorica Kancelarije za međunarodnu suradnju Jelena Stjepčević i savjetnica za međunarodnu suradnju Tijana Vukasović.

Sastanku su također  prisustvovali predstavnici kotorske JZU Dom zdravlja, direktor Igor Kumburović sa suradnicom Tatijanom Kondanari, a ispred bolnice Risan dr. Radmila Ognjenović, zamjenica direktora i načelnica neurološkog odjela Bolnice Risan kao i dr. Kaća Tomčuk, specijalista fizijatrije.

Sastanak je organiziran nakon inicijative veleposlanika NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Cui Zhiweija s ciljem ostvarivanja konkretne suradnje stručnjaka tradicionalne kineske medicine i kotorskih zdravstvenih ustanova.

Izaslanstva su također  činili dr. Huang, dr. tradicionalne kineske medicine i gospođa Qian, magistrica akupunkture  koji su u Crnu Goru došli upravo iz kineskog grada Chengdu koji je nedavno uputio inicijativu za uspostavljanje pobratimskih odnosa s Općinom  Kotor.

Ovo je samo jedan u nizu sastanaka koji će uslijediti s  predstavnicima zdravstvenih ustanova u Kotoru s ciljem približavanja metoda tradicionalne kineske medicine građanima i posjetiteljima Kotora.