Svečanost povodom realizacije projekta solarne rasvjete u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 31. prosinca 2015. - 9:38
Autor: 

Jučer je organizirana svečanost povodom realizacije projekta solarne rasvjeta, na trećem putu iznad zgrade Gimnazije Kotor. Svečanosti su nazočili predsjednik općine Kotor dr. Aleksandar Stjepčević,  kao i predstavnici kineskog veleposlanstva. Prije samog svečanog okupljanja na kojem su prezentirani rezultati projekta, održan je i sastanak u kabinetu predsjednika općine Kotor. Sastanku su nazočili, pored predsjednika općine dr. Aleksandra Stjepčevića i njegovih suradnika, i predstavnik Veleposlanstva NR Kine – politički savjetnik kineskog veleposlanika g-din Zhang Xiang.

Nazočnima se na svečanosti obratio predsjednik općine dr. Aleksandar Stjepčević: „Zahvaljujući donaciji kineske Vlade, vrijedne oko 1.4 miliona eura, početkom juna, na sedam lokacijia u kotorskoj opštini počeli su radovi na izgradnji solarne rasvjete. Angažovanjem glavnog izvođača „Čajna solar lajting“ (China solar lighting) iz Narodne republike Kine, ovi značajni radovi privedeni su kraju. Uz izuzetnu podršku i razumjevanje  Ambasade NR Kine u Crnoj Gori, danas imamo priliku da promovišemo ovaj projekat koji cijenim izuzetno  važnim za Kotor. Osim što je građanima Kotora pružio neposrednu korist i dobrobit, projekt solarne rasvjete izuzetno je doprinio jačanju tradicionalno dobrog prijateljstva NR Kine i Crne Gore. Sa iskrenim zadovoljstvom, zahvaljujem našim kineskim prijateljima na vrijednoj donaciji, kao i njihovom izuzetnom trudu i angažovanju u realizaciji ovog značajnog projekta. Duboko cijeneći pomoć i podršku NR Kine i sa uvjerenjem da ćemo i ubuduće nastaviti da njegujemo prijateljske odnose, zahvaljujem na pažnju“.

Podsjetimo, rasvjeta je donacija Narodne republike Kine, a projekt vrijedan 3,6 milijuna eura pored Kotora se realizira i na Cetinju.