Predsjednik Odbora za europske integracije sastao se s glavnim pregovaračem s EU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. rujna 2018. - 19:48
Autor: 

Foto: skupstina.me

Predsjednik Odbora za europske integracije Adrijan Vuksanović i glavni pregovarač Crne Gore s Europskom unijom Aleksandar Drljević sastali su se danas kako bi razgovarali o zajedničkim aktivnostima, koje se očekuju u narednom periodu.

Glavni pregovarač Drljević kazao je da napredak u pregovorima neće zavisiti samo od ostvarenih rezultata već i same volje država članica, zbog čega je posebno naglasio značaj parlamentarne diplomacije u nastupajućoj fazi procesa i uloge Odbora u snažnijoj komunikaciji s državama članicama na parlamentarnom nivou.

Govoreći o dosadašnjoj dinamici pregovaračkog procesa, predsjednik Odbora Vuksanović ukazao je na važnost koordinacije svih  sudionika pregovaračke strukture, koja će doprinijeti  kvalitetnijem sadržaju pregovora i izrazio suglasnost s glavnim pregovaračem, da je potrebno intenzivirati komunikaciju s parlamentima država članica.

Tijekom razgovora bilo je riječi i o reorganizaciji radnih grupa, procesu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva s pravnom tekovinom EU, te prijedlozima za izvještavanje o dinamici pregovora u narednom periodu.