Približiti Milana Šufflaya svim građanima Crne Gore, Hrvatske i Albanije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 03. ožujka 2022. - 10:25
Autor: 

Posjet Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori HNV - u

Jučer je predsjednik Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori Faik Nika sa suradnicima posjetio  Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.

Goste iz Albanskog savjeta  je u posjet primio predsjednik Hrvatskoga  nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, koji  im je predstavio brojne aktivnosti hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, kao i probleme i izazove  s kojima se susreću, pogotovo u posljednje vrijeme, a gosti su predsjednika Dekovića upoznali s  aktivnostima albanske nacionalne manjine u Crnoj Gori, napose s novooformljenom knjižnicom.

Povod posjeta  albanske delegacije suradnja je  albanske  i hrvatske  manjinske zajednice na projektu  predstavljanja najpoznatijeg i najvećeg balkanskog  albanologa Milana Šufflaya ovog proljeća u Crnoj Gori, Republici Hrvatskoj i Albaniji.

 Ovim projektom nastojat će se  predstaviti albanskome i hrvatskome narodu u Crnoj Gori  i cjelokupnoj crnogorskoj  javnosti lik i djelo najznačajnijeg hrvatskog  albanologa ,  a i šire, Milana Šufflaya . Ime Milana Šufflaya time će biti  utisnuto  u trajnu memoriju albanskoga naroda, a  njegovo djelo revalorizirano kod cjelokupne albanske, hrvatske i  crnogorske javnosti.