Promocija romana „Dječak bez sjenke“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. studenog 2020. - 12:56
Autor: 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor organizira promociju romana „Dječak bez sjenke,“ autora Dina Murića. Kako epidemiološka situacija ne dozvoljava održavanje kulturnih manifestacija, promocija romana će biti prikazana online, u četvrtak, 26. 11., u  19h na portalu  Kulturnog centra www.kckotor.me i Facebook profilu: Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, kao i na instagram profilu autora @dino_zahir.

„Dječak bez sjenke“ je prvi roman Dina Murića, diplomiranog pravnika iz Podgorice. Roman se bavi životom običnog mladića, Mirze Abdomerovića, koji ima 38 godina i živi i radi u Podgorici kao asistent na Fakultetu političkih nauka. Mirza je posvećen laičkoj magiji, a njenim pogrešnim tumačenjem, tjera od sebe djevojku Lanu, nakon čega život dobiva drugi smisao. Mirza pokušava  ostaviti magiju i vratiti se životu koji vode obični ljudi. Situaciju u kojoj se nalazi zakomplicirat će Damir, koji je kradljivac sudbina, a koji sa Mirzom ima posebne planove, jer posjeduje nešto što imaju samo odabrani. Roman ima dinamičnu fabulu, a radnja je smještena u realni prostor Podgorice.

Dino Murić je ljubitelj kratkih priča u kojima dominiraju motivi vezani za magijski realizam, religiju i filozofiju. Svoje priče objavljuje na  blogu dinozahir.blogspot.com. Književni uzori su mu Džoana Haris, Franc Kafka i Edgar Alan Po.

Na promociji će, osim autora, govoriti Gojko Ostojić, profesor španjolske književnosti i Aleksandra Tomović, profesorica književnosti i urednica programa za mlade u Kulturnom centru Kotor.