Proslava Pomoćnice Kršćana na Mulu i predstavljanje Muljanskog kantuala

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 21. svibnja 2022. - 14:31
Autor: 

Ovogodišnja proslava Pomoćnice Kršćana, nebeske zaštitnice župe Muo bit će u znaku dvostrukog slavlja. Proslavi prethodi trodnevnica od 21.5. do 23.5.  Osim redovitih misnih slavlja i pobožnosti u povodu blagdana, nakon večernje svete mise 24.5. koju predslavi kotorski biskup mons. Ivan Štironja, bit će i predstavljanje Muljanskog kantuala, u kojem su sakupljene i objavljene skladbe o. Konrada Eberta napisane za župu Muo prije više od 130 godina. Ove vrijedne kompozicije po prvi put će sudionici događaja imati priliku čuti na mjestu za koje su izvorno nastale: u crkvi Pomoćnice Kršćana i kontekstu liturgije kada će se izvesti i Missa Auxilium Christianorum (Misa Pomoćnice Kršćana) skladana za muljansku župnu crkvu i njezin tadašnji zbor.

Predstavljanje Muljanskog kantuala bit će odmah nakon mise i tom će prigodom pjevački ansambl iz Zagreba pod ravnanjem mo. Roberta Homena, dirigenta i profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, uz pratnju prof. Nevena Kraljića, orguljaša Zagrebačke Prvostolnice koncertno  izvesti dio skladbi objavljenih u Kantualu.

O knjizi će govoriti: mr. Marija Mihaliček ispred nakladnika – Ogranka Matice hrvatske u Boki kotorskoj, mo. Robert Homen, dirigent i don Robert Tonsati, župnik Mula i urednik kantuala.

Ovaj duhovni i kulturni događaj svojim pokroviteljstvom podržali su Općina Kotor, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Matica Hrvatska.

Cjelokupni duhovni i kulturni program proslave detaljno je izložen na plakatima u prilogu.