Tivat proslavio Dan općine

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 21. studenog 2017. - 17:03
Autor: 

Danas se obilježava Dan općine Tivat. Predstavnici OBNOR-a iz Tivta jutros je položila vijenac na spomenik Palim borcima kod Stare škole, u znak sjećanja na 21. studeni 1944. godine, kada je Tivat oslobođen od strane Druge dalmatinske proleterske udarne brigade. Vijenac je položio predsjednik tivatskog OBNOR-a, Mato Brguljan, kao i članovi Upravnog odbora.

Nakon toga, održana je ceremonija predaje zastave odredu Bokeljske mornarice ispred zgrade Općine, nakon čega je uslijedio svečani defile gradom, kojeg je činilo Glazbeno prosvjetno društvo, mažoretke i članovi Bokeljske mornarice. Na obali Pine Bokeljska mornarica je izvela Kolo, uz prisustvo brojnih građana, a publiku su zabavljale i mlade mažoretke.

U zgradi Općine Tivat održana je i svečana sjednica Skupštine općine. Nakon intoniranja himne u izvođenju orkestra Muzičke škole Tivat pod dirigentskom palicom prof. Martine Vuksanović, nazočnima se obratio predsjednik Skupštine Općine Tivat Ivan Novosel, koji je svima čestitao Dan općine, kao i Gospu od zdravlja i Aranđelovdan svima koji slave. „Želim da vi,  iz godine u godinu,  osjetite sve benefite života u Tivtu, jednog od najperspektivnijih crnogorskih općina. Živjeti u Tivtu privilegija je u svakom smislu. Samo u protekloj deceniji uočene su promjene koje Tivat izdvajaju iz okruženja, pružajući mu priliku da stane rame uz rame sa drugim evropskim metropolama turizma“, istakao je Novosel.

Pročitani su telegrami predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, kao i predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića, a nazočni su imali priliku pogledati film o razvoju grada Tivta.

Nazočnima se obratila i predsjednica Općine Snežana Matijević, koja je kazala kako danas slavimo i klanjamo se onima koji su prinijeli žrtvu pobjedi slobode nad ropstvom. Predsjednica je govorila i o realiziranim projektima u prethodnoj godini, a osvrnula se i na buduće: „Kapitalni budžet za 2018. predviđa izgradnju dva kružna toka, i to na lokacijama kod stare Opštine i na ulazu u grad, kod skretanja za Gradiošnicu. Izuzev ova dva kružna toka radit ćemo na izradi parcijalnih projekata za budući bulevar. Ovo je ključno infrastrukturno ulaganje koje će donijeti poboljšanje u svakodnevnom funkcionisanju svih građana i gostiju Tivta. Očekuje nas početak druge faze  puta MR 1 ka Luštici. Raspisan je tender i u toku je izbor izvođača radova za projekat cjevovoda od kružnog toka ka Solilima. Nadamo se početku radova na šetalištu Belani, dok za šetalište u Krašićima imamo i izabranog izvođača radova. Planiramo rekonstrukciju sale DTV Partizan u centru grada i očekujemo ulazak u posao izgradnje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama kod tivatskog Doma Zdravlja“, kazala je Matijević.

Ovaj događaj je uzveličao nastup klape „Belezza“, a za sve nazočne bio je organiziran prigodan koktel.