U Bečićima održan seminar za podmlatke političkih stranaka u Crnoj Gori

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 21. ožujka 2016. - 11:56
Autor: 

U organizaciji njemačke fondacije Konrad Adenauer, u hotelu „Splendid“ u Bečićima, proteklog je vikenda održan seminar pod nazivom "Parlamentarna demokratija - partije i političke ideologije", namijenjen političkim podmlatcima parlamentarnih stranaka u Crnoj Gori. Ovaj seminar predstavlja prvi seminaru u okviru ovogodišnje obuke koju čine tri seminara/treninga, a u sklopu projekta „Političko obrazovanje“ koji njemačka fondacija KAS sprovodi već dugi niz godina.

 Na seminaru su sudjelovali mladi iz različitih političkih partija, kao i stipendisti koje stipendira Fondacija.

Među predstavnicima političkih partija iz Crne Gore, bila je i predstavnica Hrvatske građanske inicijative, Valentina Andrić.

Uvodne riječi dao je direktor Fondacije Beckmann Dierkes, koji se upoznao sa svima nazočnima i predstavio im cilj ovakvog jednog projekta. Medijatorica je bila Sanija Šljivančanin, koordinatorica Fondacije.

U dvodnevnom seminaru sudionici su imali prilike slušati predavanja doc. dr. Vladimira Pavićevića, koji je na iznimno zanimljiv način govorio na temu demokratije, partije i birača, političkih ideologija, a u okviru predavanja bile su organizirane radionice i debate, na kojima su mladi usavršavali svoja prethodno stečena znanja i vještine o politici i profilu političke stranke kojoj pripadaju.

Drugog dana, predavanja je održala doc. dr. Olivera Komar s Fakulteta političkih nauka u Podgorici, gdje su sudionici imali priliku slušati o modernim političkim ideologijama, motivaciji birača u Crnoj Gori, kao i o političkoj kulturi u Crnoj Gori. 

Ovogodišnji seminar okupio je zaista dobru ekipu koja je, razmjenjujući mišljenja i ideje, još jednom dokazala da „na mladima svijet ostaje“ i da se konstantno moramo usavršavati i raditi na sebi kako bi stvorili što kvalitetnije društvo u kojem živimo i kako bi buduće generacije imale na što biti ponosne.