Vuksanović i Nikolić u Brusselesu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 01. veljače 2017. - 12:57
Autor: 

Drugi - završni dan Interparlamentarne konferencije otvorila je Iskra Mihaylova, predsjednica Odbora za regionalni razvoj, koja je nazočne upoznala s temama o kojima će se voditi diskusija.

Tonino Picula, član Odbora za regionalni razvoj EP, govorio je o povijesti regionalne politike EU i narednim koracima koje treba poduzeti u cilju postizanja što veće povezanosti. 

Sudionici su imali priliku da se upoznaju sa Regionalnom politikom EU 2014 – 2020. i njenom vezom s IPA II. Povodom ove teme izlaganje je imao Franc Bogovič, član Odbora za regionalni razvoj.

U okviru treće sesije bilo je riječi o Strategiji EU za Jadransko-jonsku regiju, o čemu je govorio Ivan Jakovčić, član Odbora za regionalni razvoj EP.

Skupu su, pored članova Europskog parlamenta, nazočili i članovi parlamenata zemalja koje su u procesu proširenja.

Izaslanstvo Skupštine Crne Gore činili su poslanici Miloš Nikolić, član Odbora za politički sistem pravosuđe i upravu i Adrijan Vuksanović, predsjednik Odbora za europske integracije.

Vuksanović je, po završetku konferencije, imao razgovor s Ivanam Jakovčićem s kojim je dogovorio konkretne buduće aktivnosti.