Festival filma o ljudskim pravima i u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 12. studenog 2014. - 10:12
Autor: 

U susret Festivalu filma o ljudskim pravima UBRZAJ, koji organizira Centar za građansko obrazovanje (CGO) od 10. do 14. prosinca 2014. nastavljena je suradnja s javnim servisom RTCG i uspostavljena suradnja s Kulturnim centrom ˝Nikola Đurković˝ iz Kotora.

Odličan odziv publike i zainteresiranost, prvenstveno mladih ljudi da na ovaj način uče o ljudskim pravima je ohrabrio CGO da nastavi s ovim projektom i dalje ga programski i tehnički unaprijedi, a ove godine Festival ulazi u petu  - jubilarnu ediciju koja će se obilježiti filmovima najnovije svjetske produkcije i brojnim gostovanjima autora filmova. 

Novina ovogodišnjeg Festivala je suradnja s Kulturnim centrom ˝Nikola Đurković˝ iz Kotora, gdje će biti prikazana četiri filma najnovije svjetske produkcije. Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO-a i Petar Pejaković, direktor Kulturnog centra potpisali su ugovor o suradnji koji će ucrtati u mapu ovih festivalskih događanja i Kotor.

Festival filma o ljudskim pravima Ubrzaj počinje na Međunarodni dan ljudskih prava 10. prosinca i traje do 14. prosinca. Podgoričkoj i kotorskoj publici bit će  predstavljen u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP), odnosno Kulturnom centru ˝Nikola Đurković˝ bogat program sjajnih filmova novije produkcije koji su pokupili brojne nominacije, priznanja i nagrade diljem svijeta.

Festival filma o ljudskim pravima Ubrzaj 2014. je dio šireg projekta “Ubrzajmo ljudska prava!”, koji CGO sprovodi uz potporu Delegacije EU u Crnoj Gori, i sufinanciranje  Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, Kanadske ambasade i fondacije Heinrich Boll.