Koncert "Balkan, Mediteran, Orijent" u Herceg Novom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 01. prosinca 2016. - 8:51
Autor: 

U subotu, 3. studenog, crnogorski duo gitara, Srđan Bulatović i Darko Nikčević održat će koncert u dvorani Park u Herceg Novom, s početkom  u 20 sati. Na koncertu pod nazivom "Balkan, Mediteran, Orijent", gitaristi će predstaviti svoje autorske kompozicije.

Poznati crnogorski duo u posljednjih nekoliko godina, svojom autorskom glazbom, predstavio se domaćoj i inostranoj publici, ali nastupom u čuvenom Karnegi holu u New Yorku, Bulatović i Nikčević su svakako napravili veliki korak na svjetskoj glazbenoj sceni.

To su djela koja govore jezikom klasične i flamenco gitare. Kompozicije su raznolike po karakteru, stilu, ritmu, tempu, a u njima se osjeća utjecaj tradicionalne glazbe Crne Gore, ali i drugih glazbenih stilova, kao što je klasična i filmska glazba i popularni glazbeni pravci XX. stoljeća, u kojima je gitara kao instrument, bila i ostala kao jedan od dominantnih. Ova djela odišu ljepotom Mediterana, misticizmom Orijenta i nepravilnim ritmovima Balkana.

Na repertoaru koncerta u Herceg Novom naći će se sljedeće numere: “Još ne sviće”, “Pod gorom”, “Dunja”, “Ljetnja kiša”, “Poljem se vija”, “Energija”, “Balkan” i mnoge druge.

 

Prodaja ulaznica po cijeni od tri eura počela je 29. studenog na blagajni dvorane Park.
Ulaznice se mogu kupiti u periodu od 9 do 12 i od 18 do 20 sati, a rezervacije se vrše u istim terminima na broj telefona: 068 851 031.