“Koštana” u Tivtu bez Boža Vreća

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. kolovoza 2016. - 17:08
Autor: 

Prije dva dana, karizmatični bosanskohercegovački umjetnik Božo Vrećo, koji je trebao glumiti Koštanu u istoimenoj predstavi na tivatskim Purgatorijama,a čija je premijera planirana za 5. kolovoza,  objavio je na svome facebook profilu vijest da neće biti dijelom predstave “Koštana” iz razloga što je tijekom proba u Tivtu doživio neke stresne situacije koje su izravno utjecale na njegovo zdravstveno stanje te je odlučio vratiti se u Sarajevo gdje živi i oporaviti se, obizirom da kako je naveo ima epilepsiju.

 

U vezi ove iznenadne promjene u planu, koja je iznenadila brojne ljubitelje stvaralaštva Boža Vreća, a koji su mu istodobnu putem društvene mreže pružili potporu, oglasili su se i producenti predstave: Centar za kulturu Tivat, Srpsko Narodno pozorište Novi Sad i Studentski kulturni centar Novi Sad, koji najavljuju tužbe prema ovome umjetniku, a tko će zamijeniti Vreća i glumiti Koštanu još uvjek nije priopćeno javnosti.

Obavijest producenata vam prenosimo u cijelosti:

 

“Obavještavamo Vas da je Božo Vrećo samovoljno i neprofesionalno napustio projekat “Koštana” i time grubo prekršio po više članova, prihvaćeni i potpisani ugovor, norme etike i profesionalizma. Svojim djelovanjem Božo Vrećo je ugrozio rad i trud svih angažovanih profesionilaca u predstavi “Koštana” i doveo u pitanje realizaciju projekta. Protiv Boža Vreća produkcija će pred nadležnim organima podnijeti prijave zbog nanijete štete cjelokupnoj produkciji i tražiti zaštitu autorskih i srodnih prava svih angažovanih pojedinaca.

Uprkos svim okolnostima i neprofesionalnom ponašanju Boža Vreće te ugrožavanju planiranih premijera u Tivtu i Novom Sadu i ostalih potvrđenih repriznih izvođenja predstave, producentski tim u saradnji sa kreativnim timom će obezbjediti potrebne uslove za realizaciju premijere”.