U Beogradu otvorena izložba posvećena Dubrovniku "Grad je mrtav. Živio grad!"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 30. rujna 2014. - 10:55
Autor: 

Izložba "Grad je mrtav. Živio grad!", hommage umjetnicima Milanu Milišiću i Pavi Urbanu koji su poginuli u granatiranju Dubrovnika 1991. godine, postavljena je u Kulturnom centru u Beogradu.

U galeriji "Podroom" beogradskoga Kulturnog centra postavljeni su radovi 27 umjetnika različitih generacija, a mnogim je autorima, kažu organizatori, to prva izložba i ujedno prvi dolazak u Beograd.

Izložbu je otvorila supruga poginuloga dubrovačkog pjesnika Milana Milišića, Jelena Trpković. Svjedok granatiranja Dubrovnika Pavo Urban i sam je u 23. godini postao je žrtvom granatiranja, a njegove su fotografije i temeljni dio izložbe.

Tu multimedijalnu izložbu čine fotografije, crteži i videoinstalacije, a Beograđani će je imati priliku pogledati do 18. listopada.

Autori arhivskog dijela izložbe su Mario Kopić, Srđan Cvijetić i Rozana Vojvoda, a svojim radovima sudjeluju umjetnici Ervin Babić, Mara Bratoš, Pasko Burđelez, Ben Cain, Mario Cvjetković, Karmen Dada, Viktor Daldon, Marko Ercegović, Marija Grazio, Stjepan Grbić, Tina Gverović, Ivana Jelavić, Božidar Jurjevića, Dario Kulišić, Maja Marković, Antun Maračić, Ana Opalić, Ivana Pegan Baće, Marija Pende, Luko Piplica, Ana Požar Piplica, Ivana Selmani, Slaven Tolj, Ivona Vlašić te posmrtno Milan Milišić i Pavo Urban.