Večer posvećena Maji Perfiljevoj večeras

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 21. prosinca 2018. - 9:16
Autor: 

Večeras u 19 sati u koncertnoj dvorani Muzičke škole Tivat održat će se glazbeno-poetska večer u čast pjesnikinje Maje Perfiljeve.

U programu sudjeluju: Zdenka Kovačiček uz klavirsku pratnju prof. Ilije Miloševića, Nada Baldić, Duvački orkestar Muzičke škole Tivat, klapa Bellezza, Mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva „Tripo Tomas“, glazbeni sastav „Poly & Lungomare“, a o pjesništvu Maje Perfiljeve, uz odabrane stihove, govorit će Maja Grgurović i članovi kazališne sekcije Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore. Moderatorica programa je članica Hrvatskoga nacionalnog vijeća Dijana Milošević.

Ideja o ovom  programu potekla je od Zdenke Kovačiček te prijatelja i poklonika Maje Perfiljeve.

Također, veliki udio u realiziranju  dao je i monsinjor Srećko Majić, peraški župnik i ravnatelj Novinsko-izdavačkoga poduzeća „Gospa od Škrpjela”, tiskavši prateće publikacije programa.

U susret organizatorima izašla je i Muzička škola Tivat prihvaćajući sudjelovanje i pripremivši svoje učenike za nastup u glazbenom dijelu te osiguravši prostor za održavanje programa.

Ovom velikom događaju, gdje će mnoga srca zasjati u plamu poezije i glazbe, odazvao se i slikar Dragan Peričić, poznanik i suradnik Maje Perfiljeve, koji će izložiti svoje veliko djelo – sliku “Bokeljska noć” s upravo ispisanim Majinim stihovima na svom oslikanom platnu u čast ove večeri.

Program “Pjesmom kamena i mora Maji Perfiljevoj na dar” je organiziran u suradnji s  Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Kotoru i Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore.

I šumit će vječno naša mila Boka šapatom svojih sinova i kćeri ma gdje oni bili…