Dukić i Marković u finalu Europskog prvenstva

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. ožujka 2023. - 8:06
Autor: 

Crnogorski reprezentativci u jedrenju  nastavili su  donositi  sjajne vesti s velikih natjecanja. Na seniorskom Europskom prvenstvu u olimpijskim klasama, Milivoj Dukić i Ilija Marković su izborili plasman u zlatnu, odnosno finalu grupu. Dukić je na 24. a Marković  na 38. mjestu. 

 „Prva tri dana kvalifikacionih regata Evropskog prvenstva, koje se jedri u Andori u Italiji, jedriličarima  su donijela dosta iscrpnog čekanja vjetra na moru kao i prekida ubrzo nakon datog starta, uslijed promjenljivog i nestabilnog vjetra. Konačno, trećeg dana regatno polje je ispunio dobar, srednje do jak vjetar i veliki talasi. Milivoj Dukić je zauzeo 24. mjesto (22., 5., 3., 37.), dok je Ilija Marković u konkurenciji 200 jedriličara iz 42 zemlje svijeta, stigao do kote 38 (25., 2., 14., 49.). Marković je drugu regatu završio odmah iza Tončija Stipanovića, jedriličara koji je Hrvatskoj donio dvije medalje sa Olimpijskih igara.  Mnogo razloga za zadovoljstvo donio je i mladi Nikola Golubović, momak koji je još uvijek u konkurenciji jedriličara do 21 godine, ali je na seniorskom šampionatu Evrope u konkurenciji ILCA6 jedriličara, trenutno na odličnom 33 mjestu. Sa 4 jedrenja kvalifikacionih regata, ILCA 7 flota će danas ući u finalnu seriju. Flota ILCA 6 Men zapravo ima 4 završena od planiranih 6, ali pošto je u konkurenciji 71 jedriličar onda su jedna grupa, neće biti podijeljeni na kvalifikacione ili finalne serije“ – priopćavaju iz JK Delfin.

Danas se nastavljaju regate u finalnoj grupi. Trajat će tri dana, na programu je još devet regata, a Marković i Dukić će sigurno dati sve od sebe da poprave plasman i još više se približe samom vrhu, iako su već sada ostvarili odličan rezultat.