Ilija Marković na 9. mjestu u generalnom plasmanu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. kolovoza 2021. - 11:28
Autor: 

Ilija Marković, reprezentativac Crne Gore u jedrenju, trenutno je na devetom mjestu u generalnom plasmanu nakon  tri kvalifikacijska dana na Svjetskom prvenstvu u olimpijskim klasama, do 21 godine, u poljskom gradu Gdinje. Marković tako, nakon odjedrenih 6 regata,  naredna tri dana finalnog jedrenja nastavlja u zlatnoj grupi u klasi ILCA 7 (Laser Standard).

Marković, veliki talent iz Crne Gore, jedriličar Delfina iz Tivta, slavio je na prvoj regati u Poljskoj, zatim je imao lošu regatu, zauzeo je 50. mjesto, ali nije klonuo duhom, naprotiv. Preostale četiri regete je odrjedrio odlično. Bio je 15, šesti, 11. i deveti, pa je trenutno na devetom mjestu u generalnom plasmanu, odnosno u zlatnoj grupi. Odmora i vremena za slavlje nema, prve dvije od ukupno šest regata u zlatnoj grupi, na programu su od 25.do 27.  8.

Ispred Ilije Markovića, kada je regija u pitanju, nalazi se Bruno Gašpić iz kluba Mornar iz Splita, koji je zauzeo treće, tri šesta, sedmo i 19. mjesto, pa je na petom mjestu u generalnom plasmanu uoči borbi za medalje. Plasman u zlatnu grupu, uz dosta oscilacija izborili su Nikola Banjac iz Srbije i Božidar Golubić iz Hrvatske. U ovom trenutku, prvo mjesto drži Zahari Litlvud iz Australije, drugi je Jigit Jalci Čitak iz Turske, a treći Aleksandre Kovalski iz Francuske.

U konkurenciji jedriličarki u klasi ILCA 6 (Laser Radial) neće biti podjele po grupama, jer je prijavljeno ukupno 57 jedriličarki. Ugled regije brane djevojke iz Hrvatske. Ursula Balas je trenutno na 29. mjestu, Nika Manestar je na koti 42, a Karla De Carina na koti 47.

Prvo mjesto, poslije šest odjedrenih regata drži Marilena Makri sa Cipra, koja je na sjajnom organiziranom  Europskom prvenstvu u Tivtu, ovoga ljeta, osvojila zlatnu medalju, a zatim je sudjelovala i na Olimpijskim igrama. Na drugom mjestu je Điorđa dela Vale iz Italije, a na trećem Kjara Benini Florijani iz Italije.