Trio Gušt u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 02. siječnja 2015. - 9:41
Autor: 

U sklopu manifestacije "Od Božića do Božića" u organizaciji Turističke organizacije Kotor i NVU "Karampana" večeras će Kotorani i gosti imati priliku zabaviti se i zaplesati na Pjaci od muzeja u 20 sati.

Prepoznatljivi po dobrom štimungu i sjajnim mixovima Trio Gušt će zasigurno posjetitelje ugrijati usprkos hladnim večerima.

 

Gušt, riječ koja na latinskom znači užitak.
U Dalmaciji pogotovo ima izuzetno široko značenje, budući da se odnosi na sve vrste užitaka u kojima inače guštaju Dalmatinci, piće, hrana, ljubav, dobra glazba.

Zato i ne ćudi što su Želimir Dundić - Dundo, Rade Konstantinović i Gordan Šegvić 1982. godine prilikom osnivanja tria izabrali upravo to ime.
Članovi popularnog splitskog sastava završili su glazbene škole, a veliko glazbeno iskustvo stjecali su u raznim grupama, kulturno-umjetničkim društvima, orkestru HNK...

Gušt svira sve vrste popularne glazbe, a njihova posebnost leži u činjenici što na dva načina interpretiraju glazbu. Prvi , električni, namijenjen je za izvođenje prvenstveno plesne glazbe, a drugi je onaj akustični, uživo.
Njihova prepoznatljivost jest upravo živa svirka u kojoj do izražaja dolaze njihove zabavljačke sposobnosti, a time i neposredna komunikacija s publikom.

Želimir Dundić - Dundo (vokal, violina, mandolina),Rade Konstantinović (vokal, harmonika, klavijature) i Gordan Šegvić (vokal, gitare), godinama su nazočni ne samo na domaćoj nego i na stranoj glazbenoj sceni kao sudionici različitih zabava, a prilagodljivost različitim nastupima neovisno o prostoru i vrsti publike ostavila je itekako dubok trag na njihovom repertoaru.

"Gušt" je u nekoliko navrata sa svojom glazbom proputovao cijelu Evropu, ali i Australiju, Novi Zeland, Singapur, Japan... Tome svakako treba dodati njihova brojna gostovanja na nizozemskim, belgijskim i njemačkim radio i TV postajama.