kolovoza 2016

Žiri jedanaestog festivala Mediteranskog teatra Purgatorije 2016. u Tivtu, u sastavu Mani Gotovac, teatrolog, predsjednica žirija, Tanja Bošković, glumica, Zoran Živković, producent, nakon deset predstava u službenoj  selekciji 29.kolovoza u Tivtu, donio je Odluku o dodjeli nagrada.

ODLUKE O NAGRADAMA:

 

Večeras na Ljetnoj pozornici u Tivtu u 21:00 sat, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije ” bit će izveden mjuzikl “Monthy Pyton’s Spamalot” u produkciji “Proscenium production” -  Beograd.

U  mjuziklu igraju: Nikola Kojo, Aleksandar Srećković, Gordan Kičić, Dejan Lutkić, Jelena Jovičić, Srđan Timarov i drugi…

Odbrojavanje do velikog međunarodnog City Games  finala je počelo. U subotu, 3. rujna u Biogradu na Moru saznat ćemo koja će od šest ekipa, predstavnika Crne Gore, Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine podignuti pobjednički pehar sedme sezone popularnih ljetnih igara.

Čast da predstavlja Crnu Goru u finalu i ove je godine pripala Herceg Novom koji živi za igre i koji je lani ponio titulu međunarodnog pobjednika. Ekipa im je sastavljena od vrhunskih sportaša, ponajviše vaterpolista i plivača, koji svakako namjeravaju zadržati naslov prvaka u Crnoj Gori.

Srijeda, 31. kolovoza 2016.

Izjašnjavajući se na medijske navode kojima su u proteklih mjesec dana u više navrata dovođena u kontekst izbor i rad uprave „Luka Kotor“ A.D. , Odbor direktora je ocijenio neophodnim da iznese svoj stav o navedenom.

„Činjenica je da su predizborne aktivnosti u Opštini Kotor, već puna tri mjeseca u punom jeku, te da je „Luka Kotor“ A.D., kao jedan od ključnih resursa grada, samim tim u fokusu interesovanja svih političkih subjekata, koji kroz razne modele „spasa“ luke Kotor i grada, pokušavaju obezbijediti što bolji izborni rezultat.

Srijeda, 31. kolovoza 2016.

Jučer je u Općini  Kotor potpisan protokol o donaciji između NR Kine, koju zastupa NJ.E.g. Cui Zhiwei, veleposlanik  NR Kine u Crnoj Gori; i Općine Kotor, koju zastupa dr. Aleksandar Stjepčević, predsjednik Općine Kotor.

Pored potpisnika, svečanosti su prisustvovali i direktori osnovnih škola s područja Općine Kotor: Drago Stamatović (O.Š. “Njegoš”), Nebojša Kuč (O.Š. “Narodni heroj Savo Ilić”), Draško Šćekić (O.Š. “Veljko Drobnjaković”), Aleksandar Vulić (O.Š. “Ivo Vizin), Zoran Milićević (O.Š. “Nikola Đurković).

Poslanica Hrvatske građanske inicijative Ljerka Dragičević kazala je za Radio Dux da će ta stranka, kao što je prethodno i u srpnju, podržati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u švicarskim francima (CHF) u eure (EUR).
 
Utorak, 30. kolovoza 2016.

JU Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor je jučer, povodom uspješne organizacije "Bokeljske noći 2016."  organizirao dodjelu zahvalnica i diploma najuređenijim barkama. Predsjednik Organizacionog odbora Bokeljske noći g. Miloš Dževerdanocić  izrazio je  zahvalnost svim sponzorima, partnerima i meštrima, bez čijih spretnih ruku ne bi bilo ni manifestacije.

"Ovoga puta sa nama su bila dva Ministarstva, kulture koje je prepoznalo značaj Bokeške noći kao nematerijalne kulturne baštine i Ministarstvo turizma, kazao je Dževerdanović".

Utorak, 30. kolovoza 2016.

Dana 29.8.2016. godine, Udruženje boraca NOR-a i antifašista 1941.-1945. Kotor u suradnji s Općinom Kotor, dočekalo je Udruženje boraca-legionara iz Češke, na čijem čelu su se nalazili gospodin Pavel Filipek iz Ministarstva obrane Češke i ataše Češke ambasade g-din Karel Rotrekl.

Izaslanstvo Udruženja boraca NOR-a i antifašista 1941.-1945. Kotor predvodio je v.d. predsjednika drug Jovo Bećir sa suradnicima: sekretarkom Daliborkom Seferović, Vasilijem Ševaljevićem, Ankom Perović, Perom Miloševićem,Tripom Miloševićem i Nikolom Mršuljom.

Za kraj Purgatorija u srijedu, 31. kolovoza, s početkom u 21 sat  na Ljetnoj pozornici u Tivtu odigrat će se Mjuzikl-komedija MONTY PYTHONS SPAMALOT. Uloge: Nikola Kojo, Nikola Djuricko, Srđan Timarov, Gordan Kičić, Dejan Lutkić ...

Prodaja karata na biljetarnici Ljetne pozornice svakog dana od 10 do 12 sati.

Cijena ulaznice je 20 eura.

Hrvatska građanska inicijativa najavljuje programski zaokret za predstojeće oktobarske izbore, poručujući da će u kampanji biti osvježenje na političkoj mapi Crne Gore.
Nakon lokalnih izbora u Tivtu, rukovodstvo ove partije je uradilo analizu u kojoj su uočene manjkavosti i propusti što je pokazala i anketa koju je sporovela HGI, kazala je za Skla radio predsjednica  Marija Vučinović.
Za predstojeće oktobarske izbore HGI  priprema  kampanju od vrata do vrata kako bi  u neposrednom razgovoru sa biračima predstavili svoje programsko opredsjeljenje.

Stranice