srpnja 2017

Ponedjeljak, 31. srpnja 2017.

16. Internacionalni ljetni kotorski karneval, u organizaciji NVO Fešta iz Kotora, održavat će se od večeras sve do 5.8. Svečano otvorenje planirano je večeras u 20.30, podizanjem karnevalske zastave.

Nakon toga slijedi nastup Gradske muzike i mažoretke, a od 21 sat na Trgu sv. Tripuna koncert će održati podgorički zbor "Kic pop rock".

Pokrovitelji su Općina Kotor, Turistička organizacija Kotor, Ministarstvo turizma Crne Gore, kao i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Vaterpolo Akademija Cattaro je osvojila Kup Crne Gore  za pionire. Turnir  se održao u Herceg Novom od 28.7.  do 30.7. 2017.godine. Na turniru Vaterpolo akademija  „Cattaro“ pobijedila je   VK“Budvu“ rezultatom 8:2, VK“Jadran“ 6:2, dok je u posljednjem kolu poražena od  VK“Primorac“ 4:3.Osvajači Kupa Crne gore za pionire  u 2017. godini su: Andrija Bjelica,Milan Nikaljević, Nikola Odža, Jovan Banićević, Petar Pajović ,  Ivan  Marković, Nemanja Savić,  Srđan Janović, Damjan Radonjić,Novak Perović , Vasilije Zvicer, Pavo Vičević,  Miloš Mršić.

Kulturno zavičajno udruženje "Napredak" iz Gornje Lastve i Foto kino klub "Mladost" iz Donje Lastve sinoć su u Domu kulture u Gornjoj Lastvi svim posjetiteljima priredili reviju kratkometražnih filmova autora Krsta Kika Tomičića, pod nazivom "Sjećanja". Također, nazočni su imali priliku pogledati izložbu njegovih fotografija. Ovo je njegova osma samostalna izložba.

U audio zapisu poslušajte razgovor s prof. dr. Ivom Županovićem, koji se osvrnuo na sve češće spominjanu temu u medijima - uzurpacija ponti, odnosno neadekvatnom korištenju istih, te o mjerama koje bi trebalo poduzeti da se taj loš trend ne nastavi.

U periodu od 27. do 29.7.2017. u Herceg Novom je održana kriterijska regata Montenegro Kup, za klase Optimist i Laser.  

Jedriličari JK Delfin iz Tivta apsolutni su pobjednici ovogodišnjeg Montenegro Kupa, na kom su osvojili 12 od mogućih 15 trofeja. Regata Montenegro Kup je kriterijska, i uz Državno prvenstvo nosi najviše bodova za državnu rang listu. U organizaciji JK Jugole Grakalić, regata je održana u Herceg Novom. Tijekom tri regatna dana više od 50 jedriličara odmjerilo je snage u sedan jedrenja u tri klase, Optimist, Laser Radial i Laser 4.7. 

Na II. Internacionalnom susretu klapa u Herceg Novom nastupili su pred brojnom publikom hercegnovska klapa  Castelnuovo,  i  klape   Maris , Jadran, Bellezze,  Bisernice Boke,  Harmonija,  Assa Voce, Incanto i  kao specijalni gosti klape  Kaše (Dubrovnik)  i Contra (Split).

Sudionike i publiku pozdravio je prvo počasni predsjednik Organizacijskog odbora Lazar Seferović, osnivač i više decenija rukovoditelj klape Bokelji čiju tradiciju nastavlja Castel Nuovo, klapa koju vodi Dušan Duje Tadić.

Nakon proslavljenog violiniste Stefana Milenkovića koji je s ansamblom Tango Compas nastupio pred prepunim auditorijumom Ljetnje pozornice, KotorArt Don Brankovi dani muzike ugostit će još dvije ličnosti, koje su već kao mladi umjetnici stekli svjetsku slavu.

Dom zdravlja Kotor, u suradnji s kompanijom „Donator“, u utorak, 1. kolovoza 2017. godine, u 10 do 12 sati, u tržnom centru Kamelija, obilježit će Svjetski tjedan dojenja. Svjetski tjedan dojenja je globalna kampanja, koja se obilježava svake godine u prvom tjednu kolovoza, s ciljem da se podigne društvena svijest o značaju i prednostima dojenja, da se pruži potporu dojenju i da se time unaprijedi zaštita zdravlja majke i djeteta.

Herceg Novi je 27.7. bio domaćin spektakularnog crnogorskog City Games finala. Šest ekipa borilo se za naslov nacionalnog prvaka. Jadran Škver, jedna od tri ekipe iz Herceg Novog, s 52 boda nadigrao je aktualnog nacionalnog i međunarodnog prvaka Casa Igalo, koji je završio na drugom mjestu s 47 bodova. Broncu su uzeli tivatski Galioti s 29 bodova.

Medalje i pehar za osvojeno prvo i drugo mjesto natjecateljima je uručio predsjednik Skupštine Općine Herceg Novi Miloš Bigović, a za treće mjesto  predsjednik Izvršnog odbora Turističke organizacije Saša Đorđević.

Decenijama jedan od sinonima umjetničke glazbe na ovim prostorima – violinist  Stefan Milenković s  akordeonistom iz Slovenije, Markom Hatlakom odnosno ansamblom Tango Compás nastupio je sinoć na kotorskoj Ljetnoj pozornici, u okviru XVI . KotorArt Don Brankovih dana muzike.

Stranice